Fredrik fikk jobb i DNB etter IT-studiet

Fredrik har fått jobb i DNB med IT-utdanning fra HSN. Foto: Stian Kristoffer Sande

- Jeg har enorm nytte av det jeg lærte som IT-student, sier Fredrik Svendsen som har fått jobb hos DNB i Oslo.

Hvorfor valgte du IT-studiet?

- Jeg valgte studiet fordi jeg alltid har vært interessert i teknologi og IT allerede fra en ung alder. Mulighetene til å kombinere tekniske og mer ledelsesrettede fag, utgjorde en spennende og variert utdanning som jeg har fått mye glede av.

Hva hadde du gjort før du begynte på høyskolen?

- Jeg var et år i Forsvaret og jobbet deltid i en lokal forretning.

Hva synes du om studiet?

- IT-studiet var både spennende, lærerikt og utfordrende. Kombinasjonen av tunge tekniske fag med en mer praktisk tilnærming passet meg ypperlig. Jeg føler selv at faget og kunnskapen sitter bedre når man får leke seg litt. Flinke og erfarne forelesere var med på å sikre kvalitet på tvers av studiet.

Hva var mest interessant og matnyttig?

- Variasjonen var noe av det mest interessante. Jeg fikk lære mye rundt de klassiske datafagene som programmering og databaser, men også hvordan dette skal brukes i ulike prosjekter gjennom IT-ledelse og brukerkravspesifikasjon.

Hvem tror du IT-studiet passer for?

- Jeg tror dette studiet passer for dem som er nysgjerrige på teknologi og bruken av den. Hvilke muligheter tilbyr teknologi og hvilke konsekvenser må vi kanskje forholde oss til? Teknologien raser videre i enorm fart, og det er derfor viktig at man aldri slutter å lære - dagens viten er dessverre «old-news» i morgen. Så om du vil studere IT og informasjonssystemer er det viktig at du er nysgjerrig av natur, med et brennende ønske om å bruke teknologi og forstå hvilken påvirkning denne har på menneskene som både utvikler, bruker og er påvirket av den.

Hvordan var overgangen fra studiet til jobb?

- Overgangen for min del var nokså rolig, fordi jeg var såpass heldig å få et internship samme året som jeg var ferdig. Etter fullført internship ville arbeidsgiveren min fortsatt beholde gruppen min og meg her lengre, og derfra har jeg gått gradene opp til fast ansettelse i DNB sitt Graduate-program. Dette programmet er skreddersydd for nyutdannede som kommer direkte fra skolebenken og skal inn i sin første jobb – programmet er lagt opp slik at man får det nødvendige nettverket, som er så viktig nå i starten.

Jobbet du målbevisst mot å kvalifisere deg mot jobben du nå har fått, eller var det mer tilfeldig at du endte i denne jobben?

- Tilfeldig. Jeg kom over en annonse på Facebook der DNB søkte Summer Interns, og som man ellers sier; resten er historie.

Hvilken nytte har du av IT-studiet i den jobben du har nå?

- Jeg har enorm nytte av det jeg har lært. Jobben min handler om innovasjonsarbeid i en tung IT-sektor, og i min divisjon er vi ansvarlig for å avdekke, estimere, avklare og drive prosjektene frem gjennom de første stegene av deres livssyklus. Jeg sitter derfor på en grad som gir meg mulighet til å forstå begge «stammene» med henholdsvis forretning på en side, og IT på den andre.

Har du fått drømmejobben, eller ser du for deg en videre utvikling og karriere?

- Jeg har absolutt vært såpass heldig at jeg sitter med en meget fin og variert jobb. Det er snakk om at jeg muligens skal videreutdanne meg, enten gjennom ulike sertifikater, enkeltemner eller kurs, nettopp fordi den kompetansen jeg satt med i går nå er foreldet.

Fakultet: Handelshøyskolen

Navn: Fredrik Svendsen

Alder: 25 år

Kommer fra: Larvik

Bosted: Larvik

Studiet du tok: Informasjonssystemer og IT-ledelse, men er nå døpt om til IT og informasjonssystemer.

Når studerte du: 2013-2016

Jobber som: Graduate i DNB