Sverre starter eget selskap etter USN-studier

GRÜNDER: Tidligere skøyteløper Sverre Haugli har en master i økonomi og ledelse fra USN på Ringerike. Han starter eget firma sammen med kompanjonger fra februar 2019.
GRÜNDER: Tidligere skøyteløper Sverre Haugli har en master i økonomi og ledelse fra USN på Ringerike. Han starter eget firma sammen med kompanjonger fra februar 2019.

Sverre Haugli tok en master i økonomi og ledelse ved USN på Ringerike. Snart starter han eget selskap sammen med kompanjonger. – Verden er full av tilfeldigheter, vær åpen og fleksibel! råder den tidligere skøyteløperen.


Hvorfor valgte du å jobbe med økonomi? 

– Tilfeldigheter. Et ønske om å bli god innen økonomi og relasjoner førte meg til denne organisasjonen og dette yrket.

Hva går jobben din ut på?

– Jeg har en tredelt jobb. Jeg er økonomikonsulent og regnskapsansvarlig for egen kundeportefølje og teamleder med lederansvar for ti dyktige medarbeidere. I tillegg har jeg overordnet ansvar for elektroniske løsninger, samt implementeringen av et nytt skybasert regnskapssystem for organisasjonen og våre kunder. 

Kan du beskrive en typisk arbeidsdag?

– Arbeidsdagene er svært varierte. Jeg kommuniserer og utfører oppgaver for kunder, og har møter hvor jeg presenterer og har opplæring i vårt nye skybaserte regnskapsprogram.

Hva er det beste med jobben din?

– Jeg får en svært god og allsidig regnskapsforståelse, noe som er nyttig i mange sammenhenger. Bransjen opplever også spennende tider hvor det skjer enormt mye innen digitalisering og automatisering, som i fremtiden vil endre mye av måten vi jobber på.   

Hvorfor valgte du studiet ved USN?

– Litt tilfeldig at jeg endte opp med økonomiutdannelse. Planen var å utdanne meg som sivilingeniør i Trondheim. Imidlertid satset jeg på skøyter, og da treningsmiljøet var bedre her i Hønefoss og omegn, valgte jeg å ta økonomiutdannelse ved HiBu, nå USN. Etter endt skøytekarriere, gikk jeg rett ut i en utfordrende lederjobb. Etter fem og et halvt år valgte jeg å bytte beite for å styrke mitt faglige fundament innen regnskap og økonomi, og få ledererfaring i en kompetansebedrift.  

Hvordan opplevde du studietiden?

–  Jeg er svært godt fornøyd. Bachelorutdanningen tok jeg på normert tid og masterutdanningen på deltid ved siden av lederjobb.

Hvordan var koblingen mot arbeidslivet under studiet?

– Under bachelorutdanningen jobbet jeg noe deltid hos bedriften hvor jeg jobber i dag for å få praktisk erfaring. Masterutdanningen tok jeg samtidig med jobben som leder.  

Hvordan gikk du frem for å få jobb etter studiene?

– Relasjoner er svært viktig. Gjennom nettverket mitt fra jeg var aktiv skøyteløper, kom jeg direkte ut i jobb. 

Hvilken nytte har du av studiet i den jobben du har nå?

– Direkte kan en del av det du lærer overføres til jobbsituasjoner. Indirekte lærer du å lære, noe som er ekstremt viktig.

Hvilke tips har du til kommende studenter?

– Forsøk å skaffe deg en deltidsjobb ved siden av studiene, og ikke vær låst mot det yrket du utdanner deg til. Verden er full av tilfeldigheter, vær åpen og fleksibel! Å ha jobberfaring fra forskjellige steder, bransjer og et godt nettverk, er de beste forutsetningene for å få drømmejobben.  

Sverre Haugli    

Alder: 36    

Kommer fra: Jevnaker

Bosted: Jevnaker

Studiet du tok: Master i Økonomi og ledelse på Ringerike. 

Når studerte du: Bachelor 2002-2005 og mastergrad avsluttet i 2015. 

Jobber som: Mellomleder og regnskapsfører i et av Norges største enkeltstående regnskapskontorer. Har ansvaret for elektroniske løsninger og digitalisering. Fra 1. februar 2019 starter Haugli eget selskap sammen med to kompanjonger.