
Mangfold og inkludering i organisasjoner
Dagens organisasjoner består av et mangfold av mennesker med ulik etnisitet, alder, utdanning, kultur og verdier. Inkludering av mangfold og hvordan lede dette på en god måte, står sentralt i dette emnet.
-
Søknadsfrist: Utløpt
Studieinformasjon
-
Studiested: Vestfold -
Studienivå: Videreutdanning -
Progresjon: Deltid -
Oppstart: Vår 2025 -
Studieopplegg: Samlingsbasert -
Studiepoeng: 7,5 -
Kostnader: 19.900,- Semesteravgift kommer i tillegg. -
Søknadsfrist: Utløpt -
Antall semester: 1 -
Undervisningsspråk: Norsk
Dette er mangfold og inkludering
Mangfold og inkludering i organisasjoner er et av emnene i master i innovasjon og ledelse. Nå tilbyr vi også emnet som en videreutdanning.
Økende globalisering, endringer i arbeidsmarkedet, blant arbeidstakere og i samfunnet og næringslivet generelt, gjør kunnskap om mangfold og inkludering i organisasjoner viktig. For framtidens ledere er det å kunne lede arbeidsmangfoldet på en god måte av avgjørende betydning, både i offentlige og private virksomhet, i små, mellomstore og store virksomheter. Forskning viser at mangfold kan bidra til verdiskaping, men at det foreløpig i stor grad er en ubenyttet ressurs i mange norske og internasjonale virksomheter.
Samlinger og undervisning
Emnet undervises fysisk på campus Vestfold over 4 dager i løpet av vårsemesteret.
Samlinger våren 2025
- tirsdag 14. januar
- tirsdag 11. februar
- tirsdag 11. mars
- tirsdag 8. april
Det er krav om 75% deltakelse på obligatoriske aktiviteter for å kunne ta eksamen.
Hvem passer videreutdanningen for?
Emnet passer spesielt godt for ledere i alle typer virksomheter. Mangfold og inkludering handler i like stor grad om hvordan den enkelte arbeidstaker forholder seg til et mangfoldig kollegium, på alle nivå i organisasjonen. Dette gjør emnet egnet for alle arbeidstakere som ønsker å lære mer om tematikken, for både faglig og personlig utvikling.
Dette lærer du
Emnet utvikler studentenes kunnskap om hvordan vi kan forstå mangfold og inkludering i organisasjoner, mangfoldets aktualitet i arbeidslivet, hvordan fokus og synspunkter på viktigheten av mangfold kan variere i ulike organisasjonskulturer, samt hvordan man leder mangfold og skaper en inkluderende kultur. Emnet introduserer studentene til ulike teoretiske perspektiver, den historiske utviklingen fra likestilling til magfoldsledelse og inkludering, praktiske tilnærminger til mangfold og inkludering som ledelsesstrategi, samt internasjonale trender.
Interessert i en mastergrad?
Gir studiet mersmak? Vi har mange videreutdanningsmuligheter innenfor vår Executive Master of Management.
Emneplan
En emneplan beskriver det faglige innholdet i emnet og hvilket læringsutbytte du skal ha av å ta nettopp dette emnet. Her finner du også pensumlister og annen informasjon om gjennomføringen.
Lenke til sist publiserte emneplan
Opptakskrav
- Bachelorgrad eller tilsvarende.
- Minst to års fulltid relevant arbeidserfaring fra arbeid i offentlig, privat eller frivillig sektor. Praksis skal etter hovedregelen være gjennomført etter kvalifiserende utdanning. Særlig relevant praksis før utdanning kan godkjennes.