Ingeniørstudenter Sigurd Hansen og Harald Korpås

Master of Science in Electrical Power Engineering

Vil du bidra til det grønne skiftet ved å utvikle fremtidens elektriske kraftsystemer? Da er dette studiet for deg.

Velg studieretningen som passer for deg

Du kan ta master i Electrical Power Engineering enten som ordinært heltidsstudium eller som en industrimaster, hvor du vil være ute i lønnet praksis samtidig som du studerer.  

Studiested
Studieopplegg info

Hvor og hvordan undervisning gjennomføres i studiet.

Progresjon info

Forventet framdrift i studiet. Heltid er studier med full studieprogresjon (60 studiepoeng per år, 30 studiepoeng per semester). Deltid er studier med mindre enn full studieprogresjon (færre enn 60 studiepoeng per år eller 30 studiepoeng per semester).

Oppstart
Semester
Porsgrunn
På campus
Heltid
Høst 2024
Porsgrunn
Nett- og samlingsbasert
Deltid
Høst 2024

Sivilingeniør

Dette studiet kvalifiserer deg for tittelen sivilingeniør.

keyboard_backspace Dette er forskjellen på ingeniør og sivilingeniør

Hvorfor master i Electrical Power Engineering?

Samfunnet vårt står ovenfor et grønt skifte, fra fossil energi til mer bærekraftige energiløsninger. Dette innebærer økt elektrisk energiproduksjon og oppdateringer av kraftnettet. I tillegg står vi ovenfor helt nye utfordringer for å sikre at også fremtidens kraftsystem er trygt og pålitelig. Derfor er det et stort behov for kandidater med mastergrad innen elektriske kraftsystemer, som kan jobbe med å planlegge og utvikle nye, smarte (digitale) løsninger.

Masterprogrammet i Electrical Power Engineering er nært knyttet til lokal industri. Nasjonale og internasjonale kraftselskaper bidrar i undervisning og med prosjektoppgaver. Med denne masteren blir du svært attraktiv på arbeidsmarkedet.

Hva slags jobb får du?

Med en mastergrad i Electrical Power Engineering er du kvalifisert for jobber innen planlegging og utvikling av fremtidens kraftsystem.

Du kan jobbe med elektrisk kraftproduksjon, overføring, distribusjon (strømnett), eller med komponentene brukt i kraftsystemer.

Utdannede fra USN har nå jobber hos:

  • Kraftproduksjonsselskaper (f.eks. Skagerak Kraft, Havslund Eco, Vesterårskraft).
  • Nettselskaper (f.eks. Lede, Linja)
  • Industribedrifter som produserer kraftsystemkomponenter (f.eks. ABB, Hitachi, Siemens, Schneider)
  • Offentlig sektor (f.eks. Bane NOR)
  • Konsulentvirksomhet (f.eks. Norconsult, COWI, Multiconsult, Bilfinger, Sweco)
  • Industriselskaper (f.eks. Aibel, Kongsberg Gruppen, Aker Solutions)

Kontakt med arbeidslivet

Studiet har god og tett kontakt med næringslivet i regionen. I campusstudiet brukes næringslivet på ulike måter. Vi har gjesteforelesere fra aktuelle samarbeidspartnere og gjennomfører bedriftsbesøk til utvalgte bedrifter i nærområdet. Hvert år arrangeres karrieredager på campus med besøk fra bedrifter på jakt etter arbeidskraft. Flere partnerne våre har også sommerjobber til studenter.

Vi har stor forskningsaktivitet i tett samarbeid med ulike partnere. Du har også mulighet til å skrive prosjektoppgaver og masteroppgaven på oppdrag fra aktuelle selskaper.

Industrimasterprogrammet tilbyr en unik kobling mellom arbeidsliv og akademia. Du studerer femti prosent samtidig som du jobber femti prosent med lønn hos en relevant bedrift som USN har avtale med. Konkrete problemstillinger fra arbeidslivet komibert med ulike metoder for å løse disse kan motivere til dypere læring i de ulike emnene. 

Dette lærer du

Studieprogrammet gir deg et solid grunnlag for planlegging, modellering og drift av kraftsystemer.

Eksempler på læringutbytter:

  • Simuleringsferdigheter som kreves for å analysere og optimalisere kraftsystemet.
  • Drift av kraftsystemet for stabil og pålitelig strømforsyning (inkluderer bl.a. overvåkning, stabilitet, beskyttelse og frekvenskontroll)
  • Modellering og kontroll av dynamiske vannkraftsystem.
  • Innføring i havvindteknologi.
  • Design av kraftelektronikkomponenter og deres bruksområder.
  • Testing av komponenter i høyspennings- og høystrømslaboratoriene ved campus Porsgrunn.

I tillegg har du mulighet til å velge emner innen maskinlæring, cybersikkerhet, programvareutvikling og avanserte kontrollsystemer.

Videre utdanningsmuligheter

Vil du fortsette studiene? Med en mastergrad i Electrical Power Engineering, kan du også kvalifisere til PhD-studier i Norge og i utlandet.

Skaff deg internasjonal erfaring

Du kan ta deler av Electrical Power Engineering i utlandet. Å studere eller ta praksis i utlandet kan gi deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet. Vi har avtaler med utenlandske universiteter, høyskoler og praksisinstitusjoner tilpasset ditt studium.