Vis studievalg

Slik søker du bachelor-, lærer- og årsstudier - Samordna opptak

For å søke studieplass på bachelor-, lærer- og årsstudier ved HSN må du registrere din søknad hos Samordna opptak.


  1. Registrer nettsøknaden din før søknadsfristen på Samordna opptak.
  2. I det du søker vil du få informasjon om opplasting av dokumentasjon. Vær obs på at du som søker ikke lenger skal sende inn følgeskjema, men skal laste opp dokumentasjon. Det kan ta noen dager fra dokumentasjonen du laster opp i nettsøknaden din er synlig for saksbehandler. Merk at vi som saksbehandlende institusjon ikke kan laste opp dokumentasjon for deg, det må du gjøre selv.
  3. Sjekk e-posten din regelmessig. All informasjon fra lærerstedene og Samordna opptak er elektronisk.
  4. Svar på studietilbud. Du må svare på tilbud og eventuell ventelisteplass i nettsøknaden din innen gitt frist. Hvis ikke mister du plassen din.

Mer informasjon om søknadsprosessen finner du på Samordna opptak under "Slik søker du". På nettsiden til Samordna opptak finner du også mer informasjon om spesielle opptakskrav, betinget opptak, tidligopptak og søknad på bakgrunn av særskilt vurdering eller dispensasjon.

Ledige studieplasser

En oversikt over hvilke studieprogram som fortsatt har ledige plasser etter hovedopptaket blir tilgjengelig på Samordna opptak fra 19. juli kl. 09.00. Ledige studieplasser kan søkes fra 20. juli av alle som er studiekvalifisert, både nye søkere og du som allerede er søker i det samordna opptaket. Du som er søker fra før kan også reaktivere studieønsker som har falt bort på grunn av en høyere prioritet i hovedopptaket.

Søknader på grunnlag av realkompetanse, særskilt vurdering, utenlandsk utdanning eller andre som vanligvis har søknadsfrist 1. mars vil som regel ikke bli behandlet til ledige studieplasser.

Lenker

 

Kontakt oss gjerne om opptak

E-post: opptak@usn.no
Telefon: 31 00 80 00 (man-fre, kl 10-14)
Vi har kontorer på campus Vestfold, Kongsberg og Porsgrunn.

Det er fint om du har ditt søkernummer tilgjengelig når du tar kontakt.