Vis studievalg
  • OBS Vedlikehold

På grunn av vedlikehold av databaser vil Søknadsweb og Evuweb være ute av drift i uke 9. Har du allerede søkt på ett av våre studieprogram, eller er en ny søker, har du tilgang til Søknadsweb og Evuweb frem til fredag 24. februar kl. 17.00 og etter mandag 6. mars kl. 08.00.

Slik søker du forkurs, realfagskurs, tre-semester og Y-veien

Søknad om opptak til forkurs, realfagskurs, tre-semester og Y-veien gjøres gjennom Søknadsweb.

Er du kvalifisert til ingeniørstudier?

Det finnes mange innganger til å bli ingeniør, og det kan være komplisert å finne ut av hvilke man er kvalifisert til å søke på. Vi har laget en liten oversikt for å gjøre det litt enklere, og hjelpe deg å velge rett. Les gjennom punktene under, så ser du hvilket studium du er kvalifisert for.

1. Du har generell studiekompetanse, og har Matematikk R1 og R2 + Fysikk 1.
    • Du oppfyller alle opptakskravene til ingeniørstudiene, og kan søke direkte gjennom Samordna Opptak. Du trenger ingen forkurs eller lignende.
  2. Du har generell studiekompetanse, men har ikke fordypning matematikk og fysikk.
  3. Du har yrkesfaglig utdanning med fag- eller svennebrev
    • Dersom du har relevant yrkesfaglig utdanning og fag-/svennebrev, kan du søke Y-vei. I menyen under finner du oversikter over hvilke fagbrev som kvalifiserer til hvilke linjer. Vær obs på at den yrkesfaglige utdanningen du har i bunnen må være relevant for fagbrevet ditt, det er ikke nok at fagbrevet alene er relevant til utdanningen du vil søke på. Mer om opptakskrav og poengberegning.
    • Du kan også søke forkurs. Med fullført og bestått forkurs kan du søke direkte inn på ingeniørstudiet gjennom Samordna Opptak.
  4. Du har teknisk fagskole
    • Du bør ta kontakt med oss for å finne ut av hva du er kvalifisert for. Det avhenger av hva slags utdanningsplan din utdanning fulgte.
  5. Du har fullført og bestått Vg1 og Vg2 fra yrkesfag, men har ikke fag-/svennebrev.