Praktisk informasjon - sommerskolen i Mostar - USN-studenter

Hvordan søker jeg om plass på sommerskolen?

Du søker via nettsiden https://www.usn.no/academics/summer-schools/international-summer-school-mostar/ på elektronisk søknadsskjema. Skjema blir tilgjengelig 1.desember. Alle søkere MÅ laste opp siste karakterutskrift som inkluderer alle eksamener fra USN (også H2018), sammen med søknaden. Søknader uten siste karakterutskrift blir ikke vurdert. Søknadsfrist er 1.februar.

Deretter er det løpende opptak fram til 1.mai på ledige plasser. Skal du ha bolig gjennom USNs boligtilbud ved Hostel Hercegovina, MÅ du søke før 1.februar.

Når får jeg svar?

Søknadene blir vurdert etter 1.februar og alle vil få tilbakemelding innen en uke etter fristen.

Hvordan vurderes søknadene og hvor mange får opptak?

Sommerskolen tilstreber en mangfoldig sammensetning av studenter og det er ønskelig med bred rekruttering fra alle USNs bachelorprogrammer. 3.årsstudenter som ikke har mulighet til å søke om deltakelse senere år, vil få prioritet. Maksimumsantall deltakere for hvert kurs vil bli vurdert og endelig satt av ansvarlig faglærer for kursene, ved søknadsfristens utløp. I 2018 fikk i alt 70 HSN-studenter plass på kursene, i tillegg til omlag 20 lokale studenter. Det er vanligvis noe mindre kapasitet på kurset i Social Entrepreneurship (ca 40 i 2018) enn på kurset i The Most Serious of International Crimes (ca 50 i 2018).

Hvordan bekrefter jeg plassen?

Dette vil du få informasjon om sammen med bekreftelse på at du får plass.

Kan sommerskolen kombineres med eksamener og/eller konteeksamener?

Nei. Har du eksamener du skal konte, kan du ikke regne med å få avviklet disse underveis, som desentralisert eksamen. Det samme gjelder eksamener som du skal ta vårsemesteret 2019 og som avvikles etter kursstart 3.juni. Instituttene ved Handelshøyskolen forsøker å tilstrebe tidlig eksamensavvikling for alle sommerskolestudenter som søker før 1.februar.

Hvor mye koster det å ta sommerskolen i Mostar?

Du betaler ingen kursavgift for å ta et av USNs sommerskolekurs i Mostar. Hovedutgiftene knytter seg til reise og opphold og det du trenger til mat, drikke og personlige utgifter under oppholdet. Det vil bli arrangert noen utflukter og sosiale arrangementer for deltakerne (frivillig deltakelse). Disse deltar du på etter eget ønske og du vil selv måtte dekke eventuelle kostnader til disse oppleggene.

Flyreise

Vi anbefaler at du booker flybillett tidlig. Kursstart er mandag 3.juni, med et introduksjonsmøte søndag 2.juni for de som er tilreisende. Vi anbefaler fly t/r Oslo – enten Split, Dubrovnik eller Sarajevo. Tidligere år har vi satt opp fellestransport fra Sarajevo lørdag kveld, men da Norwegian ikke lenger flyr direkteruter hit lørdager, vurderer vi nå andre alternativer. Informasjon vil komme tidlig i februar. Tidligere studenter har i enkelte tilfeller valgt for eksempel hjemreise fra Dubrovnik på et senere tidspunkt, og benyttet sjansen til å ta noen ekstra feriedager ved kysten. Siste kursdag er lørdag 15.juni (eksamen). Du bør uansett ikke bestille fly før du har fått opptak.

Hotell

Innkvartering er mulig gjennom vår forhåndsbooking ved Hostel Hercegovina, som har en sentral beliggenhet i Mostar (NB! Søk før 1.februar). Etter at du har fått bekreftelse på opptak, booker du rom direkte med hostellet gjennom vår avtale. Mer informasjon om dette vil følge når du får opptak. Priser fra 12 Euro per natt. Alternativt bestiller du overnattingssted selv via booking.com eller airbnb eller andre bookingalternativer.

Levekostnader forøvrig

Prisnivået i Bosnia generelt er lavt sammenliknet med Norge. Du får mye for pengene, prisen på mat og drikke på restauranter osv… er generelt lavt. Det er kafeer på og i nærheten av universitetscampuset hvor man kan få kjøpt mat og drikke. Se forøvrig eksempler her: http://www.smartepenger.no/faktabank/reiseokonomi/1633-prisnivaet-ieuropeiske-land

Ta kontakt med oss på international@usn.no  om du har spørsmål knyttet til sommerskoleavviklingen!