Dublin Institute of Technology (DIT)

Dette er en utdanningsinstitusjon som ligger i Irlands hovedstad Dublin. I 1992 ble DIT opprettet som en sammenslåing av flere fagskoler i Irland. Flere av disse fagskolene hadde røtter tilbake til slutten av 1800-tallet. En treårig førskolelærerutdanning er nå etablert på DIT, og dette gjør det mulig for våre førskolelærerstudenter å utveksle til denne institusjonen. Dublin er den største byen i Irland, og har vært hovedstad siden Irland ble selvstendig i 1916. Det bor rundt en halv million innbyggere i bykjernen, og over en halv million til i utkanten.

Avtaletype: Erasmus
Land: Irland
Institusjonens hjemmeside:

Til inspirasjon:

Antall plasser

3 semesterplasser studentutveksling bachelor.

Karakterkrav: ingen

Språkkrav: engelsk

Søknadsfrister

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger og finansiering

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig.
Klikk her for å lese mer om utveksling gjennom Erasmusordningen.

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon finner du her.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN

Semesterinndeling

• Semester 1: September-januar
  • Semester 2: Februar-juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Som Erasmusstudent kan du søke om bolig via universitetet.

Studenter trenger ikke visum for å studere i Irland.

Praktisk info om utveksling