Academy of Fine Arts and Design in Bratislava

Bratislava er hovedstaden i Slovakia, og med sine 430 000 innbyggere også landets største by. Byen ligger helt vest i landet, rett ved grensen til Østerrike og Ungarn. Byen er Slovakias politiske, kulturelle og økonomiske sentrum. Det er sete til den slovakiske presidenten, parlamentet og regjeringen, og er hjemsted for flere universiteter, museer, teatre, gallerier og andre viktige økonomiske, kulturelle og utdanningsmessige institusjoner.


Avtaletype: Erasmus
Land: Slovakia
Institusjonens hjemmeside:


Til inspirasjon:

For fagretningene: Kunst og design

Karakterkrav: Ingen.

Språkkrav: For å kunne dra ut på Erasmus+, må du ta EUs elektroniske språktest med minimum B2 som resultat.

Skolepenger og finansiering: Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng: 30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.

Semesterinndeling: Semester 1: september - februar. Semester 2: februar - juni. 

Bolig: AFAD tilbyr studentboliger til utvekslingsstudenter.

Forsikring/Vaksiner: Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Praktisk info om utveksling