Luther College

Luther College. Photo.

Luther College ligger i Decorah, Iowa som er rangert topp 100 (av over 500) såkalte Liberal Arts Colleges i USA. I Decorah ligger også Vesterheim Museum som er det største museet i USA viet til en norsk-amerikansk historie. Museet er faktisk det største viet til noen folkegruppe i USA. Hver sommer arrangeres det også en ”Nordic Fest” i Decorah. Luther College har ca. 2.500 studenter og tettstedet Decorah har ca. 8000 innbyggere, noe som gjør det enklere å bli kjent med lokalsamfunnet.


Avtaletype: Study Abroad
Land: USA
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

Antall plasser

Det er ubegrenset med plasser

Opptakskrav

Det kreves minimum karakter 4 i engelsk fra videregående skole eller engelsktest.

Skolepenger og finansiering

Studentene må betale skolepenger ved Luther College. Studenter ved USN får  ca 50% reduksjon i skolepengene (Skolepenger vil trolig være ca. $ 10.500 pr. semester, dette med forbehold da avtalen med Luther enda ikke er klar).  

Studentene vil bo på campus på Luther, der det også er matsal. Studenter ved USN ca 60% reduksjon i utgiftene til bolig og mat på Luther ca $1.900 pr. semester, dette med forbehold da avtalen med Luther enda ikke er klar).

Godkjenning av studiepoeng

15 credits godkjennes som 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

Høst: August - desember

Vår: Februar - mai

Bolig

Det er mest vanlig for studenter å bo på campus og hvor man også har mat inkludert i prisen. Studenter fra USN får rabatterte priser.  Det finnes ulike hybeltyper som USN studenter kan søke på. Mer informasjon om de ulike boligalternativene

Visum

Alle studenter må ha visum for å studere i USA

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring som er gyldig hele studieperioden

 

Bilderesultat for luther college

 

Praktisk info om utveksling