Pacific Lutheran University (PLU)

PLU ligger ca 10 km sørvest for Tacoma nær Seattle i staten Washington, nordvest i USA. Tacoma har ca. 200 000 innbyggere og er kjent for vakker natur (”the Great Northwest”), historisk tette bånd til Norge og er en moderne by på alle måter. Universitetet ble i sin tid grunnlagt av norske immigranter og har hatt et spesielt fokus på å opprettholde båndene til «gamlelandet».

Avtaletype: Study Abroad
Land: USA
Institusjonens hjemmeside: PLU
Kurskatalog: Course Catalog
Til inspirasjon:

• For fagretningene: Alle store fagområder.
  • Karakterkrav: Ingen.
  • Språkkrav: Ingen.
  • Skolepenger og finansiering: USN-studenter som reiser som Study Abroad-studenter betaler rundt USD 10 000 per semester. Semesterstudier ved PLU støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend, skolepengestøtte og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.
  • Godkjenning av studiepoeng: 15 credits godkjennes som 30 studiepoeng ved USN.
  • Semesterinndeling: Høstsemesteret starter i begynnelsen av september og varer til ca. 20. desember. Vårsemesteret starter i begynnelsen av januar og strekker seg til midten av mai.
  • Bolig: Innkvartering er mulig i ”residence halls”, som anbefales av universitetet. Det er også private muligheter.

Praktisk info om utveksling