Liverpool John Moores University

LJMU er lokalisert i Liverpool, Storbritannia. Universitetet har ca 25 000 studenter. Byen er berømt for sine band - The Beatles er selvsagt det mest kjente, sitt rike kulturliv, sine fotballag (Liverpool FC og Everton) og sin historiske rolle som havnen mot Atlanterhavet. Liverpool har rundt 440 000 innbyggere, og med forsteder (Greater Liverpool) – 1,36 millioner

Avtaletype: Erasmus
Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside: LJMU
Kurskatalog: Course Offer
Til inspirasjon:

Antall plasser

Maritime fag 4 semesterplasser:   Avtalen gjelder på Bachelor i skipsfart og logistikk, nautikk og maskinteknisk drift, samt på Master i Maritime Management. Fagene som tilbys er innenfor ledelse.

Økonomi og ledelse: 2 semesterplasser for Bachelor i økonomi og ledelse

Idrett: 2 semesterplasser innenfor idrett

Historie: 2 semesterplasser innenfor historie

Kurskatalog

Du kan velge fag fra Liverpool Business School, School of Sport Studies, Leisure and Nutrition på I.M March Campus, School of Humanities and Social Science og fra The Department of Maritime and Mechanical Engineering's courses.

Karakterkrav: C

Språkkrav: 4 i engelsk fra vgs eller C på høgskolenivå

Levert søknadsskjema og karakterutskrift innen fristen.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som i studieåret 2017/2018 er ca. 400 euro per måned.

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om finansiering.

Godkjenning av studiepoeng

60 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Høstsemester: September- Desember
  • Vårsemester: Januar -Juni

Bolig

Universitetet har ikke egne studentboliger med samarbeider tett med ulike tilbydere. De ulike boligtilbudene ser du her.

Studenter fra USN trenger ikke visum for å studere i Storbritannia

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikringStudenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.

Praktisk info om utveksling