University of Augsburg

Universitetet ligger i byen Augsburg, i Bayern, sørøst i Tyskland. Det er en av Tysklands eldste byer og ble grunnlagt i år 15 f.Kr. av den romerske keiser Augustus. Byen har en hyggelig gamleby med trange gater, kanaler og barer. Godt bevarte bygninger, monumenter, museer og kirker, og en spennende kulturscene gjør byen til en turistattraksjon. Det er kort vei til München og storbylivet, men Augsburg har mange fasiliteter i seg selv.

Avtaletype: Erasmus
Land: Tyskland
Institusjonens hjemmeside: Augsburg
Til inspirasjon:

aug

Antall plasser

2 helårsplasser innen lærerutdanning

5 semesterplasser innen økonomi og ledelse

3 helårsplasser innen idrett

Karakterkrav:  ingen.

Språkkrav: godt nok tysk til å kunne følge undervisning på tysk kurs. Har tilbud på engelsk innen Business fag. Tilbyr også enkeltemner i tysk og tysk kultur som er åpent for utvekslingsstudenter.

Universitetet har også et nytt prosjekt som kalles "Europe meets School", som er åpent for studenter fra alle studieretninger, det er ikke begrenset til lærerstudenter verken faglig eller formelt.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend.

Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.

Søknadsfrister

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng

Semesterinndeling

• Høstsemesteret: Oktober - mars
  • Sommersemesteret: April-september

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig.

Studenter fra USN trenger ikke visum for å studere i Tyskland.

Som utreisende student må du ha forsikring.

Praktisk info om utveksling