Lithuanian Sports University

Lithuanian Sports University eller LSU er et universitet som ligger i Kaunas, Litauen. Universitetet spesialiserer seg på sport, fysisk aktivitet og fysiologi. Kaunas er Litauens nest størte by med rundt 300 000 innbyggere. Kaunas er en livlig studentby med tilsammen 7 universiteter, og er kjent som hovedstad for basketball i Litauen.


Avtaletype: Erasmus
Land: Litauen
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:

Antall plasser

For idrettsstudenter: 4 plasser

Opptakskrav

Karakterkrav: Ingen spesille krav

Språkkrav: B2 nivå basert på EU standard.

 

Skolepenger og finansiering

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

  • Høstsemester: September- Januar
  • Vårsemester: Februar-Juni

Bolig

Universitetet tilbyr studentboliger og kan søkes samtidig som du søker om stuideplass. Det finnes også muligheter for privat leie, men dette må du selv ordne.

Visum

Studenter med norskt pass fra USN trenger ikke visum for å studere i Litauen.

Forsikring

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Praktisk info om utveksling