University of Essex

Universitetet i Essex har rundt 13 000 studenter, men skiller seg ut blant andre universitet på grunn av den høye andelen av internasjonale studenter. Nesten halvparten av alle studenter ved universitetet kommer fra andre land enn Storbritannia. De fleste av programmene blir undervist på Colchester Campus, ca 1 time med tog nordvest fra London.


Avtaletype: Study Abroad
Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

Antall plasser

Det er flere Study Abroad-plasser for studenter både på Master og Bachelornivå.

BREXIT:

Det er knyttet stor usikkerhet til utfallet av forhandlingene mellom Storbritannia og EU, noe som igjen kan ha konsekvenser for Storbritannia sin deltagelse i Erasmusprogrammet. Vi anbefaler alle USN-studenter som ønsker å studere i Storbritannia om å snakke med internasjonalt kontor på sitt campus for mer informasjon og mulige alternativer.

Opptakskrav

Karakterkrav: C i snitt som minimum

Språkkrav:  4 i engelsk fra vgs, hvis ikke må du ta enten IELTS: 6.0 overall with a minimum of 5.5 in each element TOEFL (IBT): 76 overall, with a minimum of 17 in listening, 18 in reading, 20 in speaking and 17 in writing". Universitetet tilbyr også engelske kurs som er gratis til study abroad studenter for å forbedre engelsken.

Skolepenger og finansiering

Study abroad- studenter fra USN betaler skolepenger. Klikk her for å se en oversikt over skolepengene ved din institusjon.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling. 

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak videre. 

Intern frist USN er:

  • 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Godkjenning av studiepoeng

60 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN. På Bachelornivå er emnene på 15 credits, så da tar man 4 fag. På Masternivå er emnene på 20 credits og da tar man 3 fag.

Semesterinndeling

  • Høstsemester: Oktober - desember
  • Vårsemester: Januar -juni

Bolig

Universitetet tilbyr studentboliger på Campus og du kan lese mer om alternativene. Student Union tilbyr en egen service dersom du ønsker å leie privat.

Visum

Studenter trenger ikke visum for å studere i Storbritannia på kortere study abroad eller utvekslingsopphold.

Forsikring og Vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Essex

Praktisk info om utveksling