Universitat Politecnica de Catalunya - UPC (Barcelona Tech)

UPC ble opprettet i 1968 som en sammenslutning av tekniske høgskoler i Catalonia, og har siden blitt utvidet med andre fagfelt. Primært er UPC et yrkesrettet universitet, og har ca. 28 000 studenter. Det maritime fakultetet ligger for seg selv nede ved havnen i Pla de Palau, og ikke mer en 10 minutters gange fra den kjente gågaten ”Las Ramblas”. Barcelona har alt å by på til studenter. Både storbyliv, standliv, shopping og et yrende natteliv. Tapas og andre spanske retter serveres på de mange restaurantene som ligger spredt rundt i by’n. For de kulturinteresserte er det også mange severdigheter, hvor den mest kjente er katedralen « Sagrada Familia» og Park Güell som er designet av Antonio Gaudi.


Avtaletype: Erasmus
Land: Spania
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

Antall plasser:

Erasmus+

4  helårsplasser: 2 til ingeniører og 2 til maritime fag. Har et begrenset fagtilbud på engelsk. Egner seg best for studenter som også har spanskkunnskaper.

Opptakskrav:

Karakterkrav: ingen.

Språkkrav: Tilfredsstillende engelskkunnskaper innen kursene som tilbys på engelsk. Ønsker du å studere på spansk er det en forutsetning at du kan følge undervisningen på spansk.

Skolepenger/finansiering:

 

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

 

Godkjenning av studiepoeng:

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling:

Høstsemester: september - januar vårsemester: februar - juli

Kurskatalog:  

Det maritime fakultetet tilbyr først og fremst emner på engelsk i vårsemesteret som man da kan skrive sammen med Bacheloroppgaven. Oversikten finner du her.

Visum: 

Studenter trenger ikke visum for å studere i Spania.

Forsikring:

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Praktisk info om utveksling