University of Strathclyde

University of Strathclyde er et ledende teknologisk universitet plassert i sentrum av den skotske storbyen Glasgow. Her finner du et bredt studietilbud innen naturvitenskap, ingeniørfag, business og økonomi og humanistiske fag. Strathclyde Business School er et av universitetets mest kjente fakultet. De er blant de 1% beste business-skolene i verden og fikk Times Higher Educations pris for Business School of the Year i 2016.


Avtaletype: Study Abroad
Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

Utsikt WinchesterKlikk her for å lese reisebrev fra Storbritannia

Strathclyde har et av de største og best utstyrte fakultetene for ingeniørfag blant britiske universiteter. Dette er et universitet med en internasjonal profil, og de har studenter og ansatte fra over 100 land. Universitetet har ca 22 000 studenter.  Direkte kontakt og samarbeid med industri og næringsliv kommer studentene til gode. Strathclyde ser på seg selv som et ”International Technology University”, og mye av forskningen går på tvers av fakultetene for å utvikle ny teknologi for fremtiden

Antall plasser

Mange study abroad plasser på Bachelornivå. Masterstudenter blir vurdert på individuelt basis.

Opptakskrav

Karakterkrav: Strathclyde Business School forventer at USN sender ut studenter som har uproblematisk studieprogresjon og har C i gjennomsnitt.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler study abroad fee, men får reduksjon i skolepengeavgiften med 15% i henhold til vår avtale med institusjonen. Her finner du en oversikt over skolepenger i utlandet.

Semesterstudier støttes også Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng

60 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

  • Høst: September - desember
  • Vår: Januar -juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Universitetet har en egen boligformidling du kan søke via.

Visum

Studenter trenger ikke visum for å studere i Storbritannia på kortere study abroad eller utvekslingsopphold.

Forsikring og vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

 

Praktisk info om utveksling