University of The Sunshine Coast (USC)

USC er lokalisert 90 km nord for Brisbane, Queensland, på østkysten av Australia. Denne lokaliseringen innebærer store muligheter for strand- og sjøliv (inkludert relativt kort vei til Surfers Paradise og Fraser Island), samt for naturopplevelser i nasjonalparkene i delstaten Queensland. Området byr ellers på moderne fasiliteter som uteliv og shoppingmuligheter, samt en rekke festivaler. Temperaturen varierer mellom 17-28 grader på sommeren (desember til februar) og mellom 7-22 grader vinterstid (juni-august).


Land: Australia
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

Antall plasser

1 utvekslingsplass per studieår

For study abroad (du betaler skolepenger) er det ikke begrensning.

Opptakskrav

Karakterkrav: ingen

Du må ha karakteren ”4” eller bedre i engelsk fra videregående skole. Karakteren må være oppnådd i løpet av de fem siste årene før utdanningen starter. Dersom karakteren fra videregående skole er eldre enn fem år, må det enten innhentes solid dokumentasjon på engelskkunnskaper fra faglig hold på USN eller så må det avlegges en egen engelsk språktest laget av USC, som kan tas under oppsyn av Internasjonalt kontor ved USN.

Kurskatalog

USC har åpnet de fleste av kursene sine for studenter som tar delstudier i ved USC. Noen av kursene er allerede forhåndsgodkjent fra USC, mens andre må du dokumentere forkunnskaper for å ta. De er delt i "List 1 pre-approved courses" og "List 2 Courses requiring approval".  Du finner oversikt over kursene her

Skolepenger og finansiering

Study abroad- studenter fra USN betaler skolepenger, les mer

Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om finansiering.

Godkjenning av studiepoeng

Du må ta minimum fire kurs à 12 units per semester (totalt 48 units).

Semesterinndeling

  • Semester 1: Slutten av februar til slutten av juni
  • Semester 2: Midten av juli til slutten av november

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Universitetet har et eget servicesenter som hjelper deg med å finne bolig og du kan lese mer om boligalternativene. 

Visum

Studenter som har skal studere i Australia i mer enn tre måneder må ha et studentvisum. Les mer om visum i Australia her

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring.

 

 

Praktisk info om utveksling