Regensburg University of Applied Science

Lærestedet ble opprettet i 1971 og er en av de største høyskolene i delstaten Bayern med ca 8 100 studenter på åtte fakulteter.

Avtaletype: Erasmus
Land: Tyskland
Institusjonens hjemmeside: Regensburg
Kurskatalog: Courses in English
Til inspirasjon:

reg

Antall plasser

Tre Erasmusplasser for ingeniørstudenter. Må kunne tysk.

Opptakskrav

Det er ingen spesielle karakterkrav. OTH Regensburg har endel kurs på engelsk, men majoriteten av undervisningen er som oftest på tysk, så for studenter som skal følge denne må man kunne tysk. Noen kurs gjennomføres på engelsk, så det er mulig å følge kun disse dersom de passer og forhåndsgodkjennes.

Levert karakterutskrift og søknad innen fristen.

Søknadsfrister

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som tilsvarer omlag 350 euro per måned.

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og  reisestøtte  så lenge det er forhåndsgodkjent.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.

Semesterinndeling

• Høst: Oktober-januar
  • Vår: Februar-juli

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Du kan søke bolig via Regensburg University of Applied Sciences.

Studenter trenger ikke visum for å studere i Tyskland.

Forsikring/Vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Se også hva vi skriver om forsikring.

Vaksiner er ikke nødvendig.

Praktisk info om utveksling