New College Durham

Durham er en idyllisk engelsk by nord i England, ikke langt fra Newcastle. Med både et stort universitet og en høyskole har Durham et stort antall studenter. HSN har sendt studenter til Durham fra bachelorprogrammet i økonomi og ledelse, og vi har en gunstig ERASMUS-avtale med institusjonen.

Avtaletype: Erasmus
Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside: NCD
Til inspirasjon:

ncd

Antall plasser

1 semesterplass (Erasmus). Flere study abroad plasser er tilgjengelige

Studenter fra Økonomi/ledelse på Bachelornivå kan søke.

Kurskatalog

Kurskatalogen finner du her.

Studenter på bachelornivå  kan søke.

Karakterkrav: Karaktersnitt på C.

Språkkrav: Det anbefales minimum 4 i snitt fra engelsk på vitnemål fra videregående skole (evt dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land kan telle positivt) TOEFL (internet based) score 90 (ingen del under 20) eller IELTS score 6.5 (ingen del under 6.0).

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Engelsk.

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak videre.

Intern frist HSN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Frist for å søke til NCD er 1.april og 1.november.

Skolepenger/finansiering

HSN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som studieåret 2016/2017 er på ca. 400 euro per måned.  Study abraod plass betyr betaling av skolepenger. For studieåret 2015/2016 er beløpet på £ 3000.

Semesterstudier kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av HSN. Les mer om finansiering

Godkjenning av studiepoeng

60 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved HSN. Normalt sett skal du ha fylt opp semesteret ditt med 3 fag á 20 credits hver.

Semesterinndeling

• Semester 1: primo september - ultimo desember
  • Semester 2: primo januar - ultimo juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. New College Durham tilbyr videreformidling av private boliger som kan søkes om når du har fått opptak.

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring. Studenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.

Det er ikke nødvendig med visum.

Praktisk info om utveksling