University of Rhode Island (URI)

University of Rhode Island er lokalisert på østkysten av USA, i den lille byen Kingston mellom Boston og New York, nær sjøen og strendene i øst. Universitetet er et typisk amerikansk campusuniversitet og har rundt 15 000 studenter.

Avtaletype: Study Abroad
Land: USA
Institusjonens hjemmeside: University of Rhode Island sine websider
Kurskatalog: URI Undergraduate and Graduate Catalog
Til inspirasjon:

uri

Antall plasser

Vi har totalt 5 plasser fordelt mellom utveksling og study abroad plasser. Begrenset antall utvekslingsplasser.

Speielt egnet for studenter innenfor statsvitenskap, visuell kommunikasjon, økonomi/ledelse samt jus/ledelse. Begrensede muligheter for ingeniørfag. Studenter innenfor lærerutdanningsprogrammene kan også søke. Bachelornivå.

Kurskatalog

Kurskatalogen finner du her. Studenter kan velge fag på 200-400-nivå. Kurs på 100-nivå blir ikke godkjent. Det er mulig å velge fag på tvers av programmer til en viss grad, og på tvers av nivåer.

Opptakskrav

Karakterkrav: Karaktersnitt på C, man må legge ved et Letter of recommendation fra en faglærer.

Språkkrav: Ingen absolutte krav. URI vektlegger et velskrevet motivasjonsbrev mer enn karakterer fra vgs.

Skolepenger og finansiering

HSN-studenter på utveksling betaler ingen skolepenger. HSN-studenter som visiting students betaler in-state-tuition fee. Skolepenger ligger på rundt USD 7400 per semester for studieåret 2017/2018.

Semesterstudier ved University of Rhode Island  støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend, reisestøtte og skolepengestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av HSN. Mer informasjon finner du her.

Godkjenning av studiepoeng

15 credits godkjennes som 30 studiepoeng ved HSN. Normalt sett skal du ha 5 fag á 3 credits hver

Semesterinndeling

• Semester 1: primo september - medio desember
  • Semester 2: ultimo januar - medio mai

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. University of Rhode Island tilbyr studentbolig som skal søkes om online, samtidig som du søker opptak. Vi anbefaler on Campus bolig som innebærer både mealplan og studenthybel. Vær obs på at dette skal betales ved oppstart på semesteret.

Praktisk info om utveksling