The University of Education Schwäbisch Gmünd

Den pedagogiske høgskolen i Schwäbisch-Gmünd er en relativt ny høgskole, med bare 2400 studenter totalt. Høgskolen ligger landlig til, utenfor det historiske sentrum av Schwäbisch-Gmünd. Byen ligger i delstaten Baden-Württemberg, den eneste delstaten i Tyskland som har pedagogiske høgskoler. Høgskolen fikk nylig bachelorer både i førskolelærerutdanning og i helsefremmende arbeid.

Avtaletype: Erasmus
Land: Tyskland
Institusjonens hjemmeside: Schwäbisch-Gmünd
Til inspirasjon:

skolebygning.foto

Swchäbisch-Gmünd er en liten by i delstaten Baden-Württemberg syd-vest i Tyskland. Delstaten har over 10 mill. innbyggere, i og rundt byen Swchäbisch-Gmünd bor det ca. 60000 mennesker. Baden-Württemberg kan by på blant mye fantastisk natur, vinproduksjon og mange gamle, velbevarte middelalderbyer.

Antall plasser

Fire Erasmusplasser for lærerutdanning.

Karakterkrav: ingen.

Språkkrav: tilfredsstillende tysk (B2), hvis undervisningen er på tysk, ellers tilfredstillende engelsk for kurs undervist på engelsk (B2).

Levert søknadsskjema og karakterutskrift innen fristen.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend.

Søknadsfrister

Interesserte studenter sender søknadsskjema til internasjonal seksjon ved USN. Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak ved Schwäbisch-Gmünd.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Søknadsfrister for å søke til Schwäbisch-Gmünd er:

• 15. januar for vintersemesteret
  • 15. juli for sommersemesteret

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng.

Semesterinndeling

• Vintersemester: Oktober - februar
  • Sommersemester: April -juli

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Det finnes studenthybler formidlet av universitetet. Mer informasjon kan du få fra internasjonalt kontor ved Schwäbisch-Gmünd.

Studenter trenger ikke visum for å studere i Tyskland.

Praktisk info om utveksling