University of Belgrade

Universitetet i Beograd er det eldste og største i Serbia. Det har 31 fakultet og rundt 90 000 studenter. Beograd regnes som en av de eldste byene i Europa med mye spennende historie og med severdigheter som appellerer til alle slags besøkende. Du finner også et spenstig uteliv, kule og kreative restauranter, barer og kaféer, i gjestfrie og hyggelige omgivelser.


Avtaletype: Erasmus
Land: Serbia
Institusjonens hjemmeside:


Antall plasser

Språkstudenter: 2 plasser

Opptakskrav

Karakterkrav: Ingen spesille krav

Språkkrav: B2 nivå basert på EU standard.

 

Skolepenger og finansiering

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

  • Høstsemester: Oktober- Februar
  • Vårsemester: Mars -Juli

Bolig

Universitetet tilbyr både studentboliger og du har mulighet til å leie bolig på det private markedet. Dette må du selv ordne.

Visum

Studenter fra USN med norskt pass vil trenge visum for å studere i Serbia

Forsikring

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Praktisk info om utveksling