Hólar University College

Hólar University College ligger nord på Island. Hólar høyskole ligger i Hólar, Island, et viktig historisk senter for utdanning. Den første skolen i Hólar ble grunnlagt i 1106. Den er en av Europas eldste skoler. Samfunnet på Hólar er lite og nært. Det finnes ulike muligheter for utendørsaktiviteter i området. Hólar skog grenser til campus, så det er lett å gå, jogge, eller gå på langrenn, og det finnes flere lange turstier i umiddelbar nærhet. Det er også en idrettshall og et svømmebasseng. Fasiliteter for ridning er utmerket. De fleste studentene og ansatte ved Hólas høyskole og andre institusjoner på Hólar bor i området. Hólar er et populært reisemål, og turisttjenestene drives der i sommermånedene. På Hólar er kafeteriaen der studenter og ansatte kan kjøpe lunsj, operert året rundt. Nærmeste by- og servicesenter er Sauðárkrókur, 30 km fra Hólar. På Sauðárkrókur er det en stor spisestue med kjøkken for studenter og ansatte, samt enkel tilgang til byens butikker og restauranter.

Avtaletype: Erasmus
Land: Island
Institusjonens hjemmeside: Hólar University College
Kurskatalog: Utvekslingsinformasjon
Til inspirasjon:

Antall plasser

Utveksling for 1 studenter innenfor biologi, natur og miljøfag.

Engelsk på nivå B2 (Common European framework of reference of languages).

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om å søke utveksling.

Frist for å søke til Hólar er 1. mai og 1. november.

Skolepenger/finansiering

USN-studenter er på utvekslingsopphold og betaler ikke skolepenger. Som Erasmusstudent vil du også kunne få støtte opp mot ca 400 euro.

Lånekassen gir også støtte til delstudier i utlandet.

Les mer om finansiering.

Godkjenning av studiepoeng

Delstudiet i utlandet må forhåndsgodkjennes av instituttet/fakultetet.

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

Academic calendar.

Bolig

Norske studenter vil få veildedning fra Hólar om å finne bolig.

Studenter fra Norge trenger ikke visum til Island.

Forsikring/Vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha. Vaksiner er ikke nødvendig.

Praktisk info om utveksling