Wuhan University of Technology

Kina er et land i rask utvikling og norsk næringsliv trenger personer med kunnskap om kinesisk språk og kultur. Landet har en lang og dramatisk historie. Gjennom USN samarbeidsuniversiteter i Kina kan du skaffe deg relevant erfaring og få en opplevelse for livet.


Land: Kina
Til inspirasjon:


Wuhan ligger i Hubeiprovinsen i det sentrale Kina. Byen har ca 10 millioner innbyggere og ligger på begge sider av Kinas lengste elv, Chang Jiang (Yangtze). Den er en studentby med mange gode universiteter.

Av severdigheter er Yellow Crane Tower, East Lake (Kinas største innsjø som ligger ved en by), Buddhistkloster og et veldig godt provinsmuseum med fokus på arkeologi og historie.

Wuhan University of Technology (WUT)  er et ledende universitet og rangerer blant de 60 beste i Asia av Times Higher Education Ranking. Universitetet har 53.000 studenter og 5500 ansatte, og er et svært internasjonalt rettet universitet. Dette er et statlig universitet. Dette betyr at de er blant universitetene i Kina som satses spesielt på og som får best finansiering fra den kinesiske staten.

WUT har et bredt fagtilbud innen mange fagområder. Spesielt er det gode muligheter for ingeniørfag og økonomisk-administrative fag.

Studenter fra USN kan reise til WUT på semesteropphold eller på sommerkurs.

Semesteropphold

Studenter kan velge ordinært semesteropphold, hvor de følger fagene ved Wuhan i et helt semester.

 

Opptakskrav

USN krever at du har bestått minimum 60 studiepoeng før utreise.

Karakterkrav: Ingen absolutte karakterkrav, krav til inntak kan ellers variere fra fagområde til fagområde. 

Språkkrav: En bekreftelse fra USN om et tilfredsstillende engelsknivå. 4 eller bedre i engelsk fra videregående kan være én indikator på dette, legg derfor ved vitnemål fra videregående skole i søknaden. 

Søknadsfrister

1. februar for høstsemesteret, 15. september for vårsemesteret. Les mer her om hvordan du søker om utvekslingsopphold.

Skolepenger, studiepoeng, og frister i Kina: Les mer her. 

 

Semesterinndeling

Høstsemester: september - januar. Vårsemester: februar/mars - juli. Det er to semestre hvert studieår. Datoene for det kinesiske nyåret bestemmer ofte starten på semesteret. Den følger månekalenderen, og derfor faller dette på ulike datoer hvert år. 

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Studenter som drar til WUT bor på campus. Internasjonale studenter bor som regel i boliger som er spesielt tilrettelagt for dem. Standarden er enkel, men helt grei. Det er vanlig å bo to og to på rommet, så vanligvis legges det opp til at dere må dele rom.

Vaksiner

Ta kontakt med ditt nærmeste reisevaksinasjons-kontor for mer informasjon.

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring.

Visum

Det kreves visum for å studere i Kina, les mer her. 

Sommerkurs

Søknadsfrist: 6.mai. 

2.juli til 16.juli arrangeres det sommerskole som studenter fra USN kan delta på. Programmet har fokus på kinesisk kultur og språk. Kurset er ikke studiepoenggivende.

Kostnader er ca RMB 850 yuan per person/per uke. Bolig er 40 yuan per dag for enkeltrom/30 yuan per dag for dobbeltrom. I tillegg kommer utgifter til utflukter, fritid.

Dersom du synes dette er interessant, ta kontakt med internasjonal seksjon v/Espen Johansen innen 06.mai 2016. Les om sommerkurset ved Wuhan her.

Lik USN utveksling på facebook

Praktisk info om utveksling