Professionshøjskolen UCC

Professionshøjskolen UCC/Frøbelseminariet har eksistert siden 1885 og er verdens eldste seminarium. Seminariet er oppkalt etter Friederich Fröbel, som var en av pedagogikkens pionerer, men bygger i dag ikke på én bestemt pedagogisk tenker eller pedagogisk retning. Siden januar 2008 har Frøbelseminariet vært en del av Professionshøjskolen København (UCC), og utdannelsen kalles nåPædagoguddannelsen Frøbel/Hovedstaden. Fakultet for Humniora og utdanningsvitenskap har en langvarig Norplusavtale med blant annet Frøbelseminaret, hvor studenter i førskolelærerutdanningen har anledning til å studere en måned i København i løpet av sitt 6. semester. Videre i Nordplussamarbeidet, er studentene en måned i Jakobstad (Finland) og en måned i Luleå (Sverige). Frøbelseminariet ligger i Fredriksberg,en by på østkysten av Sjælland i Danmark. Byen lå opprinnelig vest for København, men er etter at København vokste i 1901 har byen hovedstaden omsluttet Fredriksberg. Sørøst for København sentrum ligger den landfaste øyen Amager med Københavns Lufthavn Kastrup, Sydhavnen og nye næringsområder. Tradisjonelle industriområder ligger i nordøst, villastrøk i sør og vest.


Avtaletype: Erasmus
Land: Danmark
Institusjonens hjemmeside: UCC
Til inspirasjon:


UCC professionshøjskolen

Antall plasser

Erasmus+

4 semesterplasser GLU/BLU studenter

Opptakskrav

Karakterkrav: ingen.

Språkkrav: ingen.

Skolepenger og finansiering

Våre studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som i 2015 var på ca. 350 euro per måned (eller nordplus-stipend).

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon finner du her.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling

Kandidatene blir rangert og vurdert før det blir søkt videre om videre opptak fra USN. 

Semesterinndeling

  • Høst: august-desember
  • Vår: januar-juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Informasjon om dette finner du her.  

Visum

Studenter trenger ikke visum for å studere i Danmark.

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring. Du må også bestille helsetrygdkort fra HELFO.