Internship ved Osloregionens Europakontor (2016)

Utvekslingsmulighetene ved bachelor i statsvitenskap og menneskerettigheter. ble avgjørende for Minas valg av studiet.

Utveksling avgjørende for studievalg

For mange er utveksling noe man tenker på først etter at man har kommet inn på studiet man ønsker. Dette var ikke tilfellet for Mina Foss. Mina går nå siste semester på en bachelor i statsvitenskap og menneskerettigheter, campus Drammen, og en stor del av hvorfor hun valgte dette studiet var på grunn av utvekslingsmulighetene.

«Det var to ting jeg ønsket meg som jeg kun kunne få ved å velge denne studieretningen. Det første var sommerkurs i menneskerettigheter i Mostar, Bosnia. Det andre var praksisplass ved Osloregionens Europakontor i Brussel.» sier Mina.

Hun kom inn på førstevalget sitt og var heldig  nok til å få begge deler. Det er flere studiesteder i Norge som tilbyr statsvitenskap, men kombinasjonen med menneskerettigheter er unik for Høgskolen i Sørøst-Norge. Det å tilbringe et semester i Brussel var enda bedre enn Mina hadde håpet på.

«Praksiskplassen var et perfekt avbrekk i studiedagen. Jeg fullførte en bachelor i jus på Lillehammer før jeg begynte på statsvitenskap, så det å få en pause fra skolenbøkene og opparbeide meg erfaring innenfor feltet var en fantastisk mulighet. Jeg lærte utrolig mye og vil si at det er den beste tiden jeg har hatt i løpet av studiene.»

Osloregionens hovedkontor i Brussel

Anbefaler internasjonal erfaring

Uavhengig om det er praksisutveksling eller studieutveksling man får gjort i løpet av graden, anbefaler Mina en internasjonal komponent i løpet av utdanningen på det sterkeste. «Internasjonal erfaring og et utenlandsopphold ser ikke bare bra ut på en søknad, men det er en utrolig opplevelse som du vil ha med deg resten av livet. Jeg angrer ikke et sekund.»