Sykepleierpraksis i Haifa

Studenter i Jerusalem utenfor Moske

Synne går andre året på sykepleierstudiet og tar praksis i utlandet dette semesteret. "Jeg føler jeg blir utfordret faglig på et daglig basis, og jeg lærer mer for hver dag". Les hele reisebrevet hennes her!


Jeg er en sykepleierstudent på andre året på sykepleien. På min andre sykehuspraksis, fikk jeg sjansen til å reise til Haifa i Israel. Jeg var den eneste fra kullet mitt som dro til Israel og var naturligvis nervøs før jeg skulle nedover. Heldigvis møtte jeg fra starten mange hyggelige mennesker, som jeg har blitt gode venner med.

Sykepleierstudenter på utkikkspunkt

Jeg bor med 20 sykepleiestudenter som kommer fra Levanger, Bergen og Stavanger. Vi har blitt en sammensveiset gjeng som bor i et stort hus eid av et norsk par, Håkon og Sidsel. De har arrangert tre fellesturer til blant annet Dødehavet, Golanhøydene og Jerusalem.

Student på utveksling ser utover by i Israel

Det er også mulighet å dra på turer i frihelgene, noe vi har tatt utbytte av. Vi har rukket å reise til Eilat, Nazareth, Tel Aviv, Acco og Tiberias.

Jeg er utplassert på ortopedisk avdeling på Carmel medical center. Det som er forskjellen mellom sykehuspraksis i Israel og Norge, er at man får sjansen til å hospitere på andre avdelinger, som akutten, føden, barneavdeling og operasjonsavdeling!

Sykepleierstudent i uniform

Jeg føler jeg blir utfordret faglig på et daglig basis, og jeg lærer mer for hver dag. En dag i uken er vi på universitetet og har undervisning i clinical nursing. Vi har kun to enkle fremføringer og en casestudy i løpet av oppholdet.

Israel er et multikulturelt samfunn, og på sykehuset får man møte folk med ulike bakgrunner og livssyn. De aller fleste, både pasienter og ansatte, er imøtekommende og kjempe hyggelige. Flere har faktisk blitt invitert hjem til kollegaer på sykehuset. Vi føler oss godt ivaretatt både i praksis og på fritiden.

Utvekslingsstudenter klatrer i fjellet i Haifa

En dag for meg i Haifa starter med tidligvakt fra 07.30-14.30. Etter praksis drar jeg enten på stranda eller slapper av på takterrassen sammen med de andre studentene. Det blir ofte felles middag og ofte går vi en tur til et utsiktspunkt for å se på solnedgangen.

Jeg gruet meg til å dra alene til Israel, men angrer ikke et sekund. Jeg vil anbefale på det sterkeste å reise på utveksling. Jeg sitter igjen med mange nye opplever og venner for livet!

 

Klikk her for å lese flere reisebrev fra studenter som har vært på utveksling

 

Utveksling for sykepleiere

Du kan ta deler av sykepleierutdanningen i utlandet
Praksis i utalndet gir deg mulighet til å utvide din internasjonale kompetanse, tverrkulturelle fagkompetanse, språkferdigheter, personlige egenskaper og omstillingsevne. Det kan også gjøre deg mer attraktiv på arbeidsmarkedet.