Politecnico di Torino

Lærestedet har aner tilbake til 1859, men ble formelt etablert i 1906. Det har spesialisert seg innenfor teknologisk utdanning og tilbyr enkelte kurs innen ingeniørfag på engelsk. Politecnico di Torino har omkring 26 000 studenter.


Land: Italia
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

torino

Antall plasser

Erasmus+

4 semesterplasser for master og PhD i Ingeniørfag. Mulig for masterstudenter i Industrial IT and Automation å utveksle til studiet ICT for Smart Societies. Studiet er undervist i sin helhet på engelsk.

Opptakskrav

Det er ingen spesielle karakterkrav. For å følge undervisning på engelsk må du ha tilfredsstillende språkkunnskaper i engelsk. Dersom fagene du ønsker å ta blir undervist på italiensk, må du kunne beherske språket godt.

Levert karakterutskrift og søknad innen fristen.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt videre. 

Intern frist USN er:

  • 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger og finansiering

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Vi har skrevet mer om finansiering for studenter som skal på utveksling. Les mer om finansiering her.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN

Semesterinndeling

  • Semester 1: September -desember
  • Semester 2: Februar-juni

Bolig

Du kan søke bolig via universitetet. Les mer her.

Visum

Studenter trenger ikke visum for å studere i Italia

Forsikring

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

 

Praktisk info om utveksling