Universitat Politecnica de Catalunya - UPC (Barcelona Tech)

UPC ble opprettet i 1968 som en sammenslutning av tekniske høgskoler i Catalonia, og har siden blitt utvidet med andre fagfelt. Primært er UPC et yrkesrettet universitet, og har ca. 28 000 studenter. Det maritime fakultetet ligger for seg selv nede ved havnen i Pla de Palau, og ikke mer en 10 minutters gange fra den kjente gågaten ”Las Ramblas”. Barcelona har alt å by på til studenter. Både storbyliv, standliv, shopping og et yrende natteliv. Tapas og andre spanske retter serveres på de mange restaurantene som ligger spredt rundt i by’n. For de kulturinteresserte er det også mange severdigheter, hvor den mest kjente er katedralen « Sagrada Familia» og Park Güell som er designet av Antonio Gaudi.

Avtaletype: Erasmus
Land: Spania
Institusjonens hjemmeside: Catalunya
Kurskatalog: Kurstilbud på engelsk
Til inspirasjon:

Antall plasser:

Erasmus+

4  helårsplasser: 2 til ingeniører og 2 til maritime fag. Har et begrenset fagtilbud på engelsk. Egner seg best for studenter som også har spanskkunnskaper.

Opptakskrav:

Karakterkrav: ingen.

Språkkrav: Tilfredsstillende engelskkunnskaper innen kursene som tilbys på engelsk. Ønsker du å studere på spansk er det en forutsetning at du kan følge undervisningen på spansk.

Skolepenger/finansiering:

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som i 2015 var på ca. 350 euro per måned.

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og  reisestøtte  så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon finner du her.

Godkjenning av studiepoeng:

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling:

Høstsemester: september - januar vårsemester: februar - juli

Kurskatalog:

Det maritime fakultetet tilbyr først og fremst emner på engelsk i vårsemesteret som man da kan skrive sammen med Bacheloroppgaven. Oversikten finner du her.

Visum:

Studenter trenger ikke visum for å studere i Spania.

Forsikring:

Informasjon om forsikring finner du

Studenter må også bestille helsetrygdkort fra HELFO.

Praktisk info om utveksling