Chalmers Tekniska Högskola

Chalmers TH er et universitet med spesiell vektlegging for teknologiske fag. Lærestedet ligger i Göteborg som er Sveriges nest største by med ca 500 000 innbyggere. Gøteborg havn er Nordens største. Göteborg har samlet en rekke turistattraksjoner i bykjernen. Som perler på en snor nedover Skånegatan ligger fotballarenaen Ullevi, hockeyhallen Scandinavium, skyskraperne Gothia Towers, vitenskapsmuseet Universeum og Liseberg, som er Nordens mest besøkte fornøyelsespark.

Land: Sverige
Institusjonens hjemmeside: Chalmers
Kurskatalog: Course Offer
Til inspirasjon:

Antall plasser

To plasser økonomisk-administrative fag bachelor og master, to plasser skipsfart og logistikk bachelor og master.

Kurskatalog

Du kan velge om du ønsker å følge emner på svensk eller om du vil ta de engelske moduler som blir tilbudt.

Karakterkrav: ingen.

Språkkrav: Ingen

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ingen skolepenger, og får Erasmus-stipend som studieåret 2016/2017er på ca. 400 euro per måned.

Semesterstudier kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om finansiering

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak videre.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved HSN.

Semesterinndeling

• Høstsemester: August- Desember
  • Vårsemester: Januar -Juni

Bolig

Chalmers har avtaler med flere boligdistributører For en oversikt, se her:

Opphold i Göteborg

Studenter fra USN trenger ikke visum for å studere i Sverige

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring. Studenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.

Praktisk info om utveksling