SUNY Maritime College

SUNYMC er USAs eldste maritime skole og ble grunnlagt i 1874. Lærestedet tilbyr utdanning i ingeniør- og maritime fag. SUNYMC ligger i Throggs Neck i bydelen Bronx i New York, med kort vei til New York City. NYC er verdensmetropol med alt hva du kan tenke deg av tilbud innenfor kulturliv, konserter, shopping, uteliv, restauranter og flotte parker til å drive aktiviteter. Skolen har i underkant av 2000 studenter, og mange av dem tar utdannelsen som «regiment» og du vil derfor oppleve en del studenter i uniform, men HSN studenter tar sivile kurs. Foreleserne kombinerer ofte undervisning med jobb i næringslivet, så man får hands-on undervisning. Studenter oppfordres til å delta på en av de mange skolelagene i idrett som finnes.

Land: USA
Institusjonens hjemmeside: SUNY
Kurskatalog: SUNYMC Dynamic Schedule
Til inspirasjon:

suny

Antall plasser

4 plasser per år.

Karakterkrav: C. Språkkrav: 4 i engelsk fra v.g.s. Du kan også ta:

Levert karakterutskrift og søknad innen fristen.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til SUNY Maritime College.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler  skolepenger,

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og  reisestøtte  så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon finner du her.

Godkjenning av studiepoeng

15 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN

Semesterinndeling

• Semester 1: August - desember
  • Semester 2: Januar - mai

Bolig

SUNY MC disponerer boliger på campus, og finner boliger til våre studenter som reiser dit. Man får informasjon om hvordan man søker bolig etter man er tatt opp som student. Dersom man velger å bo utenfor skolen, må man påberegne en del ekstra kostnader i husleie.

Praktisk info om utveksling