University of California, Berkeley

UC Berkeley ligger rett nord for San Francisco som er den 4 største byen i California med rundt 900 000 innbyggere. San Francisco er en populær turistdestinasjon, kjent for sine milde somre, tåke, bratte bakker, varierte arkitektur, samt landemerker som Golden Gate Bridge, kabelsporvognene, det tidligere fengselet på Alcatraz, og Chinatown-distriktet. Avtalen med UC Berkeley gjelder Department of Sociology som har et bredt spekter av emner innenfor fagfeltet.

Avtaletype: Study Abroad
Land: USA
Institusjonens hjemmeside: UC Berkeley
Kurskatalog: Course Descriptions
Til inspirasjon:

Bilderesultat for uc berkeley

Antall plasser

Det er ubegrenset med plasser og studenter fra flere fagretninger kan søke om opptak.

Study Abroad-opphold for ingeniørfag i Telemark.

Det er spesielt tilrettelagt for sosiologi, øk/adm og statsvitenskapstudenter. Merk at man tar fag ved Department of Sociology for disse fagene.

Karakterkrav: Snitt på min rundt C anbefales.

Språkkrav: Minimum 4 i snitt fra engelsk på vitnemål fra videregående skole eller dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land.

Skolepenger og finansiering

Tuition for studieåret 2016/2017 er USD 10 950 for 15 units. Dersom du tar flere enn 15 units, må du betale USD 730 pr ekstra unit.

Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av HSN. Les mer om finansiering

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det videre om opptak.

Intern frist HSN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Godkjenning av studiepoeng

15 credits godkjennes som 30 studiepoeng ved HSN.

Semesterinndeling

• Høst: August - desember
  • Vår: Januar - mai

Kurskatalog

HSN studenter kan kun velge fag i Department of Sosiology, men fagene har ulike vinkling og er derfor relevante også for øk/adm studenter. Følg linkene nedenfor for mer informasjon. På Berkeley vil du velge fag som har kurskoder mellom 100-199 dette er fag fra 3 og 4 studieår.

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Se her

Alle studenter må ha visum for å studere i USA

Som utreisende student må du ha forsikring som er gyldig hele studieperioden.

San Francisco

Praktisk info om utveksling