Praksis i utlandet som en del av studiet

Fire smilende studenter foran landskap

Som student ved USN, har du mulighet til å skaffe deg studiepoenggivende internasjonal arbeidserfaring i Brasil som en del av studieløpet ditt.

Praksisordningen er en del av satsningen InternAbroad, et pilotprogram som er utviklet av Senter for internasjonalisering av utdanning (SIU) og Innovasjon Norge. InternAbroad gjør det mulig å ha Internship som en del av utvekslingen din. Målet er å bidra til økt samarbeid mellom norske utdanningsinstitusjoner og internasjonalt arbeidsliv. Stadig flere arbeidsgivere, både norske og utenlandske, opererer på en internasjonal arena og trenger derfor medarbeidere med internasjonal erfaring.

Oppholdet har en varighet på et halvt år. Du vil ha internship i valgt bedrift to dager i uken (tilsvarer 15 studiepoeng), i tillegg legges det opp til at du tar 15 studiepoeng ved et universitet i samme by (tilsvarer 15 studiepoeng).

I søknadsprosessen vil du få hjelp til å finne en bedrift der du kan ha internship. Du vil også kobles opp mot et universitet som passer din studieretning. Universitetene vi har avtaler med er høyt rangert i Brasil og fagene du tar vil støtte opp under internshipoppholdet.

Hvor kan jeg få internship?

Vi har tilbud i flere byer i Brasil. Hvor du kan reise avhenger av studieretningen din. Vi har avtaler i byene Rio, Recife og Lajeado (Rio Grande do Sul).

Internship i Rio er tilgjengelig for studenter innen Økonomi og ledelse, Markedsføringsledelse, Internasjonal markedsføring, Innovasjon og entreprenørskap, Informasjonssystemer og Ingeniørfag (bachelornivå). Studiene vil du kunne ta ved Pontifícia Universidade Católica do Rio de Janeiro (PUC), et av de fem beste universitetene i Brasil, eller Instituto Militar de Engenharia (IME).

Internship i Recife er tilgjengelig for studenter innen IT og Informasjonssystemer på bachelornivå. Studiene vil du ta ved Universidade Federal Rural de Pernambuco (UFRPE). Recife er hovedstad i delstaten Pernambuco nordøst i Brasil og ligger i den tropiske klimasonen. Du vil bli utplassert i en bedrift tilknyttet universitetets kunnskapspark i Recife.

Internship i byen Lajeado (Rio Grande do Sul) er tilgjengelig for studenter innen økonomi/ledelse, markedsføringsledelse, internasjonal markedsføring, innovasjon og entreprenørskap og informasjonssystemer. I Lajeado kombinerer du internshipoppholdet med studier ved Universidade do Vale do Taquari (UNIVATES).

Krav til deg som vil søke InternAbroad

• I utgangspunktet er det krav om et gjennomsnitt på karakteren C
  • Du må ha karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående skole. Eventuelt kan engelskkunnskaper dokumenteres med for eksempel dokumentasjon på tidligere utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land

Hvordan søke?

Studenter som ønsker å søke om internship i Brasil våren 2021, må søke utvekslingsgodkjenning via Søknadsweb. Vi åpner Søknadsweb etter sommerferien 2020 (eksakt dato kommer).

Praktisk info:

InternAbroad-tilbudet i Brasil er tilpasset studenter ved Handelshøyskolen og Fakultet for Teknologi, naturvitenskap og maritime fag

Nysgjerrig på tidligere studenters erfaringer?

Se intervju med student Eirin Aarem som hadde internship ved Kongsberg Maritime i Rio de Janeiro

Se inervju med Martin Jacobsen som hadde internship ved Konsberg Maritime i Rio de Janeiro

Søknadsfrister

Søknadsfristen er 15. september for påfølgende vårsemestert og 15. februar for påfølgende høstsemester.

Spørsmål om InternAbroad?

Ønsker du veiledning eller har andre spørsmål, ta kontakt med Seksjon for internasjonalisering