University of Pisa

Universitetet i Pisa er et av de eldste og mest prestisjefulle universitetene i Italia. Galileo Galilei, grunnleggeren av den «moderne vitenskapen», studerte og underviste på Universitetet i Pisa. Studerer du master eller bachelor ved handelshøgskole fakultetet ved USN kan også du studere 1-2 semester ved Universitetet i Pisa.


Avtaletype: Erasmus
Land: Italia
Institusjonens hjemmeside:


Kurskatalog:
Til inspirasjon:

Antall plasser

Erasmus+

2 semesterplasser for studenter ved Handelshøyskolen USN. Gjelder både Bachelor og Master

Opptakskrav

Studenter på bachelor- og masternivå kan søke. Ingen absolutte karakterkrav, Ingen absolutte språkkrav.  Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Språk

Engelsk (semesterprogrammer), ellers italiensk.

Søknadsfrist

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert.

Intern frist USN er:

  • 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger/finansiering

Dersom du reiser på utveksling gjennom en Erasmus-avtale betaler du ingen skolepenger til vertsinstitusjonen. I tillegg får du et Erasmusstipend rett i lomma, som gjør et utvekslingsopphold hit økonomisk gunstig. Vi har skrevet mer om utveksling gjennom Erasmusordningen og laget en oversikt over hvor mye stipend du vil få i måneden her.

Semesterstudier støttes også av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om dette på Lånekassen sine nettsider.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

  • Semester 1: medio september - medio februar
  • Semester 2: primo februar - medio juli

Bolig 

Universitetet i Pisa har utarbeidet en egen internasjonal plattform hvor studenter hjelper internasjonale studenter med å finne bolig: https://housinganywhere.com/  Besøk evt. skolens hjelpesider: www.unipi.it/accommodation

Forsikring/vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.

Visum

Det er ikke nødvendig med visum til Italia.

 

Praktisk info om utveksling