EDC- Ecole des Dirigeants et Createurs d'Entreprise, Paris

EDC er en fransk businesskole som passer de som ønsker å ta 1-2 semestre i Paris. De tilbyr studier i ledelse og entreprenørskap både på bachelor og masternivå. Lokaliseringen er god, i sentrum av den franske hovedstaden, og studentboliger kan tilbys i nærheten av skolen.

Avtaletype: Erasmus
Land: Frankrike
Institusjonens hjemmeside: EDC
Kurskatalog: Kurskatalogen finner du her
Til inspirasjon:

edc

Antall plasser

4 plasser per semester for studenter innen økonomi- og ledelsesfag, Bachelor

2  plasser per semester Master.

På masternivå spesielt egnet for studenter innen Strategi/kompetanseledelse, Industriell økonomi og Markedsføring med spesialiseringer på engelsk innen

• International Business
  • Entrepreneurial Management
  • Marketing Management

Kurskatalog

Kurskatalog for engelskspråklige programmer finner du her.

Opptakskrav

Bachelor- og masterstudenter kan søke. Ingen absolutte karakterkrav. Ingen absolutte språkkrav. Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Engelsk og Fransk

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om søknadsprosess. Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til EDC.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Frist for å søke til EDC er 1.mai og 1.november.

Skolepenger/finansiering

Semesterstudier her kan med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon på Lånekassens nettsider.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Semester 1: primo september - primo januar
  • Semester 2: medio januar- medio juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig.

Visum

Studenter fra Norge trenger ikke visum til Frankrike for opphold kortere enn tre måneder.

Forsikring/vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha . Vaksiner er ikke nødvendig.

Praktisk info om utveksling