Universita degli studi di Pisa

Universitetet i Pisa er et av de eldste og mest prestisjefulle universitetene i Italia. Galileo Galilei, grunnleggeren av den «moderne vitenskapen», studerte og underviste på Universitetet i Pisa. Studerer du master eller bachelor ved handelshøgskole fakultetet ved USN kan også du studere 1-2 semester ved Universitetet i Pisa.

Avtaletype: Erasmus
Land: Italia
Institusjonens hjemmeside: www.unipi.it/
Kurskatalog: Kurskatalog på engelsk
Til inspirasjon:

Antall plasser

Erasmus+

2 semesterplasser for ved handelshøyskolefakultetet. Gjelder både Bachelor og Master

Internasjonal studentguide

Opptakskrav

Studenter på bachelor- og masternivå kan søke. Ingen absolutte karakterkrav, Ingen absolutte språkkrav.  Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Engelsk (semesterprogrammer), ellers italiensk.

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger/finansiering

Semesterstudier ved Universitetet i Pisa kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Mer informasjon.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Semester 1: medio september - medio februar
  • Semester 2: primo februar - medio juli

Bolig

Universitetet i Pisa har utarbeidet en egen internasjoanl platform der studenter hjelper med/internasjoanle studenter med å finne en bolig: https://housinganywhere.com/ eller besøk skolens hjelpesider: www.unipi.it/accommodation

Forsikring/vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha reiseforsikring. Vaksiner er ikke nødvendig.

Det er ikke nødvendig med visum.

Praktisk info om utveksling