University of Essex

Universitetet i Essex har rundt 13 000 studenter, men skiller seg ut blant andre universitet på grunn av den høye andelen av internasjonale studenter. Nesten halvparten av alle studenter ved universitetet kommer fra andre land enn Storbritannia. De fleste av programmene blir undervist på Colchester Campus, ca 1 time med tog nordvest fra London.

Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside: University of Essex sine nettsider
Kurskatalog: Modules
Til inspirasjon:

Antall plasser

Det er flere Study Abroad-plasser for studenter både på Master og Bachelornivå.

Karakterkrav: C i snitt som minimum

Språkkrav:  4 i engelsk fra vgs, hvis ikke må du ta enten IELTS: 6.0 overall with a minimum of 5.5 in each element TOEFL (IBT): 76 overall, with a minimum of 17 in listening, 18 in reading, 20 in speaking and 17 in writing". Universitetet tilbyr også engelske kurs som er gratis til study abroad studenter for å forbedre engelsken.

Skolepenger og finansiering

USN studenter får 10 % rabatt på vanlig tuition fee. For studieåret 2017/2018 er skolepengene for USN studenter på  £ 4 635  for både bachelor- og masterstudenter i høstsemesteret. I vårsemesteret avgiften £ 6 390.

Semesterstudier kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om finansiering.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om hvordan søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak videre.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Godkjenning av studiepoeng

60 credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN. På Bachelornivå er emnene på 15 credits, så da tar man 4 fag. På Masternivå er emnene på 20 credits og da tar man 3 fag.

Semesterinndeling

• Høstsemester: Oktober - desember
  • Vårsemester: Januar -juni

Bolig

Universitetet tilbyr studentboliger på Campus og du kan lese mer om alternativene. Student Union tilbyr en egen service dersom du ønsker å leie privat.

Visum

Studenter trenger ikke visum for å studere i Storbritannia på kortere study abroad eller utvekslingsopphold.

Forsikring

Som utreisende student må du ha forsikring. Studenter i Europa må også ha helsetrygdkort fra HELFO.

Essex

Praktisk info om utveksling