Ingeborg Holmene

Førsteamanuensis
Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap
Institutt for kultur, religion og samfunnsfag
Campus Bø ()
Jeg jobber på studiested Bø der jeg forsker og underviser, Jeg underviser på studieprogrammene BA kulturledelse og MA kulturstudier. Sammen med Telemarksforsking har jeg fått eksterne midler til et forskningsprosjekt om mangfold i norsk film. Rapporten fra prosjektet ble publisert våren 2024, og er tilgjengelig på Norsk filminstitutt sine sider (publisert 2024, lenke under). Dette forskningsprosjektet er nyskapende ved at vi kombinerer samfunnsvitenskapelige metoder og en humanistisk tilnærming i forskningsrapporten. Dette gir dermed ny kunnskap om innholdsmangfold i norsk film for oppdragsgiver. Rapporten er kvalitetssikret og godkjent internt av andre forskere (PhD) ved Telemarksforsking i en senere fase av prosjektskrivingen. Mine forskningsinteresser omfatter forøvrig bla. kultur- og mediepolitikk, kultursosiologi, kulturbransjene, alternativ filmformidling og distribusjon, digitalisering og mindre, uavhengige aktører (Cultural Industries), mangfold, film og audiovisuelle medier, distribusjons-, produksjons- og publikumsstudier. Jeg er en del av NordMedia Network og forskergruppen for Kulturpolitikk (USN), og har tidligere vært tilknyttet forskergrupper innen Medieestetikk (UiO) og Bransjestudier innen Audiovisuelle medier (BAM, Høgskolen i Innlandet).

Ansvarsområder

Jeg er emneansvarlig for disse emnene:

  • Bransjekunnskap (Kulturbransjene/Cultural industries)
  • Metode og akademisk skriving
  • Bacheloroppgave i kulturledelse

Jeg underviser også i flere andre emner, som Kulturpolitikk (MA/BA), Cultural leadership (MA) og Kultur for barn og unge (BA). Jeg veileder studentoppgaver både på BA- og MA-nivå, inkludert studenter som er i praksis (Vega Scene, Blå, Parkteateret, MØST).

Kompetanse

  • Assisterende prosjektleder for forskningsprosjektet "Innholdsmangfold i norsk film" (2023/2024). En prosjektgruppe fra USN og Telemarksforsking fikk sammen oppdraget fra Norsk filminstutt (NFI) høsten 2023. Tre vitenskapelige assistenter som jeg rekrutterte fra MA Kulturstudier/BA Kulturledelse deltok i prosjektet, sammen med tre forskere ved Telemarksforsking.
  • Phd 2020 ved Høgskolen i Innlandet/NTNU. PhD prosjektet «Filmbransjen og sosiale medier» mottok i 2020 stipend fra Rådet for anvendt medieforskning (RAM, Medietilsynet).
  • Stipendiat ved Høgskolen i Innlandet/NTNU PhD programmet for Audiovisuelle medier (2016-2020)
  • Veileder ved Høgskolen Kristiania (HK, 2019/2020), og sensor ved UiT (mediebransjen, 2020) film og fjernsynsvitenskap, Lillehammer (HINN, 2016/2017).
  • Universitetslektor ved Institutt for medier og kommunikasjon (IMK), Universitetet i Oslo (2013 – 2015). Undervist i Media Studies, Medie- og kulturteori, Mediepolitikk/Media and Politics, Perspectives and methods in media research, Prosjektledelse og webkommunikasjon (emneansvar, samt utviklet den første piloten til kurset)
  • Fagfelle for artikler som er publisert i Journal of Media Innovations & Norsk Medietidsskrift (2019).
  • Mastergrad i sosiologi med fordypning i medievitenskap (UiO, 2012)

Publikasjoner

Publikasjoner i Cristin