Czech University of Life Sciences, Prague (CULS)

CULS (Czech University of Life Sciences Prague), er et universitet i Praha, ca 20 minutter med offentlig transport fra gamlebyen. Universitetet har internasjonale program av høy kvalitet og et koselig campus med levende dyr, inkl. alpakkaer og botanisk hage. De tilbyr mange spennende emner på engelsk på bachelor-, master- og ph.d.-nivå.

Avtaletype: Erasmus
Land: Tsjekkia
Institusjonens hjemmeside: CULS

Antall plasser

2 erasmusplasser

Opptakskrav

Studenter på bachelornivå kan søke. Ingen absolutte karakterkrav. Ingen absolutte språkkrav.

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Språk

Engelsk (flere hele gradsprogrammer, samt semesterprogrammer for utveksling.) Forøvrig tsjekkisk.

Søknadsfrister

Intern frist USN er:

• 1.februar for kommende høstsemester
  • 15.september for kommende vårsemester

Skolepenger/finansiering

Semesterstudier ved CULS kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte, så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Semester 1: Medio september - medio januar
  • Semester 2: Primo februar - medio juli

Bolig

CULS har noen studentboliger, men norske studenter kan ikke vente å få tildelt studentbolig og må finne privat bolig i Praha. Det er CULS bejelpelige med.

Visum

Som norsk statsborger trenger du ikke visum for å komme inn i Tsjekkia, men for opphold over 90 dager, må du registrere deg hos politiet innen 30 dager etter ankomstdato til landet.

Forsikring/ vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student er det også viktig å ha en reiseforsikring som gjelder for hele ditt opphold i utlandet. Se også hva vi skriver om forsikring.

På Folkehelseinstituttet sine hjemmesider kan du lese mer om vaksiner ved reiser til Europa.