Riga Technical University

Lærestedet ble opprettet så langt tilbake som i 1862 og har med det 150 år som ledende teknologisk institusjon i Latvia. Det har i 2012 ca. 15 000 studenter fordelt på åtte fakulteter. Riga er den største byen Latvia (populasjon ca. 700 000).

Land: Latvia
Institusjonens hjemmeside: RTU
Til inspirasjon:

rtu

Antall plasser

2 helårsplasser studenter innen Økonomi/ledelse, Bachelor og Master

2 helårsplasser innen ingeniørfag. Bachelor og Master

Karakterkrav: Ingen absolutte karakterkrav.

Språkkrav: Ingen absolutte språkkrav.

Levert søknadsskjema og karakterutskrift innen fristen.

Fagportefølje

RTU har en sammensatt fagportefølje på engelsk, som er tilgjengelig her: http://fsd.rtu.lv/course-list-20162017/

Fagene innbefatter kurs undervist på engelsk både innenfor maskin-, data- og elektroingeniør.

Skolepenger og finansiering

USN-studenter betaler ikke skolepenger, og får Erasmus-stipend som i 2015 var på ca. 350 euro per måned.

Semesterstudier støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Høstsemesteret: September-januar
  • Vårsemesteret: Januar-juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Du kan søke om studentbolig online via RTU når du er tatt opp som student.

Praktisk info om utveksling