Queensland University of Technology

Queensland University of Technology i Brisbane er et stort universitet med rundt 40 000 studenter lokalisert sentralt i Brisbane. Rundt 6000 av disse studentene kommer fra andre land enn Australia. Hovedvekten ligger på tekniske og økonomisk-administrative fag og profesjonsutdanninger.

Land: Australia
Institusjonens hjemmeside: Queensland University of Technology
Kurskatalog: Emner for study abroad studenter
Til inspirasjon:

qut

Brisbane

Brisbane og området rundt har en befolkning på rundt 2 millioner innbyggere. Byen har en unik blanding av gammel og ny arkitektur, grønne parker og flotte strandlinjer. Med over 1000 parker og hager, og elvebredden Botanical Gardens i sentrum, er Brisbane en grønn by. Verdensberømte Gold Coast ligger like sør for byen og fredelige Sunshine Coast ligger nord. Brisbane har enkel tilgang til en rekke naturattraksjoner, inkludert Australias østkyst, regnskogområder og rurale landskap.

Fagretninger

• Økonomi- og ledelsesfag
  • Optometri
  • Visuell kommunikasjon
  • Ingeniørfag
  • Lærerutdanning

Det er også muligheter for praksis i noen studieprogrammer for helsefagstudenter, men dette må godkjennes spesielt. Ingen begrensning i antall plasser, utenom optometri (maks 4 plasser).

Valg av fag

Pass på semesterinndelingen: Semester 1 tilsvarer vårt vårsemester, Semester 2 tilsvarer vårt høstsemester. Det kan utvises noe fleksibilitet i forhold til valg av fag på tvers av programmer og årskull.

Kurskatalog

Kurskatalogen til QUT finner du her.

Fagpakken til visuell kommunikasjon finner du her.

Vi krever at du har bestått minimum 60 studiepoeng før utreise.

Karakterkrav: Ingen absolutte karakterkrav men det gjøres oppmerksom på at en del av studiene, spesielt innenfor helsefagretningene, er faglig krevende. Krav til inntak kan ellers variere fra fagområde til fagområde.

Språkkrav: Minimum 4 i snitt fra engelsk på vitnemål fra videregående skole (evt dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land kan telle positivt) eller TOEFL (internet based) score 90 (ingen del under 20) eller IELTS score 6.5 (ingen del under 6.0).

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Søknadsfrister

Send søknadsskjema sammen med et motivasjonsbrev som forteller litt om deg selv, din bakgrunn og din motivasjon for å søke. Legg ved karakterutskrift og send til internasjonal seksjon. Kandidatene blir vurdert og rangert, og søknaden blir videresendt til QUT.

• 1. februar for høstsemester
  • 15. september for vårsemester

Endelige frister for søke videre til QUT er

• 30.april for høstsemesteret
  • 30. oktober for vårsemesteret

Skolepenger/finansiering

Våre studenter betaler study abroad fee, de får en reduksjon i skolepengeavgiften med 10% i hht avtale. Skolepenger i 2018 for våre studenter som tar 4 fag vil da være AUD 9 292 per semester.

Godkjenning av studiepoeng

48 credits tilsvarer 30 studiepoeng hos oss. Normalt sett skal du ha fylt opp semesteret ditt med 4 fag á 12 credits hver.

Semesterinndeling

• Semester 1: Ultimo februar - primo juni
  • Semester 2: Medio juli - ultimo november

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig.

Det tilbys ikke studentboliger via QUT, men det er mulig å reservere bolig gjennom boligkontoret ved universitetet.

Praktisk info om utveksling