University of Cumbria

Universitetet i Cumbria har flere campuser. USN studenter kan dra til Lancaster (Business) og Carlisle (Environmental Sciences) ligger i området nær den skotske grensen, med kort reiseavstand til større byer som Manchester og Liverpool. Det er sjarmerende små byer som rommer de fleste high street butikkene, noen restauranter og barer for enhver smak. Universitetet har vært populært blant våre studenter på grunn av trygge og studentvennlige omgivelser.

Avtaletype: Erasmus
Land: Storbritannia
Institusjonens hjemmeside: www.cumbria.ac.uk/
Kurskatalog: Studiekatalog

Antall plasser

Utveksling for 4 semesterstudenter pr år.

BREXIT:

Storbritannia går etter planen ut av EU senest 29. mars 2019. Det er knyttet stor usikkerhet til utfallet av forhandlingene mellom Storbritannia og EU, noe som igjen kan ha konsekvenser for Storbritannia sin deltagelse i Erasmusprogrammet. Vi anbefaler alle USN studenter som ønsker å studere i Storbritannia til høsten, om å snakke med internasjonal koordinator på campus for mer informasjon og mulige alternativer.

Engelsk på nivå B2 (Common European framework of reference of languages)

Minst 60 studiepoeng innenfor faget må være bestått ved USN før utreise.

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om å søke utveksling.

Kandidatene blir vurdert og rangert og listen over studenter som er aktuelle blir deretter sendt til Cumbria.

Intern frist USN er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger/finansiering

USN-studenter er på utvekslingsopphold og betaler ikke skolepenger. Som Erasmusstudent vil du også kunne få støtte opp mot ca 450 euro.

Lånekassen gir også støtte til delstudier i utlandet.

Les mer om finansiering.

Godkjenning av studiepoeng

Delstudiet i utlandet må forhåndsgodkjennes av instituttet/fakultetet.

60 credits i Cumbria tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

Høst: Slutten av september til midten av desember

Vår: Begynnelsen av januar til midten av mars

International Welcome Week er uka før semesterstart på høsten.

Bolig

Internasjonalt kontor i Cumbria hjelper norske studenter å finne bolig

Visum

Studenter fra Norge trenger ikke visum til England (NB! Se kommentar om BREXIT).

Forsikring/Vaksiner

Med europeisk helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Se også hva vi skriver om forsikring.

Vaksiner er ikke nødvendig.

Praktisk info om utveksling