Masaryk University, Brno

Masaryk er et spennende, meget internasjonalt rettet universitet lokalisert i Brno, Tsjekkia. Denne for nordmenn relativt ukjente byen har mye å by på med et livlig studentliv og gammel, flott arkitektur. Brno er en utpreget universitetsby, med to store universiteter og flere høyskoler. Masaryk fikk i 2012 den europeiske utdanningsorganisasjonen EAIEs pris for internasjonalisering av utdanning. Vi har sendt studenter fra statsvitenskap til Masaryk, som har en stor portefølje av engelskspråklige studieprogrammer.

Avtaletype: Erasmus
Land: Tsjekkia
Institusjonens hjemmeside: Masaryk University
Til inspirasjon:

masaryk

Antall plasser

2 Erasmusplasser statsvitenskap. God engelsk fagportefølje for statsvitenskap!

2 Erasmusplasser økonomi og ledelse

2 Erasmusplasser visuell kommunikasjon

Opptakskrav

Studenter på bachelornivå kan søke. Ingen absolutte karakterkrav. Ingen absolutte språkkrav.

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Språk

Engelsk (flere hele gradsprogrammer, samt semesterprogrammer for utveksling.) Forøvrig tsjekkisk.

Søknadsfrister

Intern frist USN er:

• 1.februar for kommende høstsemester
  • 15.september for kommende vårsemester

Frist for videresendt søknad til Masaryk University er 15. mai (for de som må ha visum)/ 15.juli og 15. oktober.

Skolepenger/finansiering

Semesterstudier ved Masaryk University kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte, så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.

Godkjenning av studiepoeng

30 ECTS credits tilsvarer 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Semester 1: Medio september - medio januar
  • Semester 2: Primo februar - medio juli

Bolig

Masary University tilbyr studentbolig, som kan søkes om online når du har fått opptak.

Visum

Som norsk statsborger trenger du ikke visum for å komme inn i Tsjekkia, men for opphold over 90 dager, må du registrere deg hos politiet innen 30 dager etter ankomstdato til landet.

Forsikring/ vaksiner

Med europeiske helsetrygdkort er du dekket gjennom Folketrygden. Mer informasjon på nettsidene til HELFO. Som utreisende student må du har forsikring. Vaksiner er ikke nødvendig.

Praktisk info om utveksling