University of California, Berkeley

UC Berkeley ligger rett nord for San Francisco som er den 4 største byen i California med rundt 900 000 innbyggere. San Francisco er en populær turistdestinasjon, kjent for sine milde somre, tåke, bratte bakker, varierte arkitektur, samt landemerker som Golden Gate Bridge, kabelsporvognene, det tidligere fengselet på Alcatraz, og Chinatown-distriktet. Det er to avtaler med Berkeley. Avtalen med UC Berkeley gjelder Department of Sociology som har et bredt spekter av emner innenfor fagfeltet. Avtalen innen teknologi gjelder foreløpig for ingeniørprogrammene i Porsgrunn. Det jobbes for tiden med en ny avtale.

Avtaletype: Study Abroad
Land: USA
Institusjonens hjemmeside: UC Berkeley
Kurskatalog: Course Descriptions
Til inspirasjon:

Bilderesultat for uc berkeley

Antall plasser

Det er ubegrenset med plasser på Department of Sosiology og studenter fra flere fagretninger kan søke om opptak. Det er spesielt tilrettelagt for sosiologi, statsvitenskap og økonomi og ledelse studenter. Merk at man tar fag ved Department of Sociology for disse studieretningene.

For ingeniørfag er vil studentene regnes som study abroad-studenter. Det er ikke en spesiell grense for antall plasser, men det er krav til et høyt karaktersnitt. Studenter kommer under såkalte Study Abroad-opphold på ingeniørstudier.

Department of Sociology:

Karakterkrav: Snitt på minimum C anbefales.

Språkkrav: Minimum 4 i snitt fra engelsk på vitnemål fra videregående skole eller dokumentasjon på utveksling/lengre opphold i engelskspråklig land.

Skolepenger og finansiering

Department of Sociology: Tuition for studieåret 2018/2019  er USD 11 250 for 15 units. Dersom du tar flere enn 15 units, må du betale USD 750 pr ekstra unit.

Teknologi: Skolepenger ligger på ca USD 3000 per emne (2018/2019 sats)

Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN. Les mer om finansiering

Godkjenning av studiepoeng

15 credits godkjennes som 30 studiepoeng ved USN.

Semesterinndeling

• Høst: August - desember
  • Vår: Januar - mai

Kurskatalog

Department of Sociology:

Department of Sociology har et bredt spekter av emner og ulike vinklinger og er derfor relevante for statsvitenskap, økonomi og ledelse, lærerstudenter, helsefagstudenter. Følg linkene nedenfor for mer informasjon. På Berkeley vil du velge fag som har kurskoder mellom 100-199 dette er fag fra 3 og 4 studieår.

Teknologi:
USN-studenter kan velge relevante fag. Vær obs på at som study abroad-student stiller man sist i køen for de emnene man søker på. Det er derfor ikke sikkert at man får alle emnene man søker om i utgangspunktet.

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Se her

Alle studenter må ha visum for å studere i USA

Som utreisende student må du ha forsikring som er gyldig hele studieperioden.

San Francisco

Praktisk info om utveksling