University of Haifa

University of Haifa ble etablert i 1963. Haifa er en havneby ved Middelhavet, og har omkring 600 000 innbyggere. University of Haifa ligger i utkanten av Haifa by, og har ca 17 000 studenter.

Avtaletype: Study Abroad
Land: Israel
Institusjonens hjemmeside: University of Haifa
Til inspirasjon:

haifa

Antall plasser

Vi kan sende 2-4 sykepleiestudenter til Haifa. Studentene er tatt opp ved University of Haifa, men har kun praksis i perioden de er ute. Reiser man i 4.semester er det sykehuspraksis, for 5.semester er det praksis i kommunehelsetjeneste. Datoene for opphold i Haifa tilpasses gruppen studentene reiser med, da vi samarbeider med flere andre norske høgskoler om å sende studenter. Vanligvis er det september - desember eller mars - juni.

Det er mulig for praksis for studenter som tar sykepleieutdanning.

Engelsk.

Søknadsfrister

Kandidatene blir vurdert og rangert og deretter søkes det om opptak videre.

Intern frist hos oss er:

• 1. februar for kommende høstsemester
  • 15. september for kommende vårsemester

Skolepenger/finansiering

Skolepengene ligger på rundt 4500 USD. Semesterstudier her kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent.

Godkjenning av praksis

Praksisen må forhåndsgodkjennes før avreise.

Du må ha studentvisum for å studere i Israel.

Som utreisende student må du ha forsikring.

Vaksiner

Før avreise må du ha legeattest og vaksiner. Det kreves også legesjekk før opptak ved University of Haifa.

haifa1

Praktisk info om utveksling