University of Primorska

Slovenia har kun 40 km kystlinje, og akkurat på denne ligger University of Primorska, fakultet for sykepleie. Hit kan sykepleierstudenter reise for tre måneders praksis. Koper er en Middelhavsby, hvor innbyggerne snakker både italiensk og slovensk. Slovenia grenser til Italia, Østerrike, Ungarn og Kroatia, og det er korte avstander om man ønsker å reise. Landet ligger "i hjertet av Europa" og har nydelig natur.

Land: Slovenia
Institusjonens hjemmeside: University of Primorska
Til inspirasjon:

primorska

Antall plasser

2 semesterplasser for sykepleiestudenter.

Opptakskrav

Sykepleierstudenter i sitt siste år kan ta et praksisopphold ved University of Primorska.

Du må kunne bruke engelsk i praksisen.

Levert karakterutskrift og søknadsbrev innen fristen.

Praksis på engelsk (ellers slovensk/italiensk).

Søknadsfrister

Klikk her for informasjon om å søke utveksling. Kandidatene blir vurdert og rangert det søkes deretter videre om opptak ved Primorska. Mer om søknadsprosessen her.

NB: Sykepleie har kun en frist: 1. februar, uavhengig av om du vil reise ut påfølgende høst eller neste vår.

Skolepenger/finansiering

Våre studenter er på utvekslingsopphold og betaler ikke skolepenger. Som Erasmusstudent vil du også kunne få støtte opp mot ca 400 euro. Man må være ute i minst tre måneder.

Praksisutveksling hit kan støttes av Lånekassen med utdanningslån/stipend og reisestøtte så lenge det er forhåndsgodkjent av USN.

Godkjenning av studiepoeng

Praksis her må før avreise og vil erstatte semesteret du skulle tatt i Norge.

Semesterinndeling

• Semester 1: 1.oktober - 16.januar
  • Semester 2: 16.februar - 5.juni

Bolig

Du er selv ansvarlig for å skaffe bolig. Du kan søke om bolig ved å sende et søknadsskjema til internasjonal seksjon ved University of Primorska.

Du trenger ikke visum for å studere i Slovenia.

Som utreisende student må du ha .

Koper

p