Visum Australia

Studenter som reiser på utveksling har selv ansvar for å sette seg inn i visumreglement og søke om visum i god tid dersom det er nødvendig. Visumreglene kan ha blitt oppdatert, så undersøk alltid de nyeste visumreglene.

Studenter som har skal studere i Australia i mer enn tre måneder må ha et studentvisum. For tiden koster dette AU$ 575 (2019).

Du kan først søke om visum når du har fått endelig opptak fra lærestedet, såkalt Confirmation of Enrolment. Du søker om visum via elektronisk søknadsskjema på nettet

Behandlingstiden er som regel rask, for et ordinært studieopphold som ikke innebærer praksis kan du få visum i løpet av 48 timer, men vi anbefaler at du er ute i god tid! Det er den australske ambassaden i Berlin som er ansvarlig for visumbehandlingene og de oppgir 2-3 uker som behandlingstid på sine nettsider.

Helseattest og røntgensjekk

MERK! Selv om de aller fleste av våre studenter søker om visum til Australia veldig raskt og greit, har Australia i enkelte tilfeller strenge krav til dokumentasjon av helsetilstand + røntgenattest. Sjekk om dette også kan gjelde deg.

For helsefagstudenter som skal være i praksis på sykehus/sykehjem/hjemmehelsetjenesten er det egne regler, da må helse- og røntgenattest fra egne panel doctors legges ved søknaden. Mer informasjon på https://www.border.gov.au/