Visum Sør-Afrika

Studenter som reiser på utveksling har selv ansvar for å sette seg inn i visumreglement og søke om visum i god tid dersom det er nødvendig. Visumreglene kan ha blitt oppdatert, så undersøk alltid de nyeste visumreglene.

Per 2018 må alle søknader gjøres ved den Sør-Afrikanske ambassaden i Oslo. Søk om visum i god tid før du skal reise. Husk pass, bankkort, og passbilde når du skal besøke ambassaden, og øvrige dokumenter du får beskjed fra ambassaden om å ta med, ta kontakt med dem på forhånd om hvilke dokumenter du trenger.

Ta kontakt med den Sør-Afrikanske ambassaden for å få info om visumprosessen:

Embassy of the Republic of South Africa
Besøksadresse: Drammensveien 88 C, 0271 Oslo
Post adresse:PO Box 2822 Solli, 0204 Oslo
tel.: (+47) 23 27 32 20

Visumsøknaden skal minimum inneholde:

1. En offisiell bekreftelse fra både Sør-Afrika og Norge på at du har kommet inn – her bruker dere opptaksbrev

2. Bevis på finansiering fra lånekassen. Det får du her: https://app.lanekassen.no/forelopiguttalelse/

3. Bevis på Medical aid

4. Flybillett med returdato

5. Bevis på bosted i Sør-Afrika. Fås gjennom skolen når bolig er ok.

6. Passet må leveres inn med søknaden

7. Andre dokumenter ambassaden etterspør