Frida Fossedal er opprinnelig fra Førde og flyttet til Kongsberg for å studere optometri. USNs campus Kongsberg er faktisk det eneste stedet i Norge hvor du kan studere optometri.

22-åringen kan fortelle om et spennende studium som nesten garantert gir deg jobb som optiker. 

Derfor ville Frida bli optiker

Frida valgte å bli optiker fordi hun vil jobbe med mennesker og synes det er veldig givende å hjelpe personer med en av de viktigste sansene vi har – nemlig synet. Erfaringen har hun med seg fra ulike jobber innen optiske forretninger. 

 – Jeg hadde varierende arbeidsdager hvor jeg var både på synsprøverommet, men også i butikk hvor jeg solgte briller. 

Erfaringen ga mersmak, så derfor søkte hun på optometristudiet. 

Jobbmuligheter som optiker

Norge trenger flere optikere fra nord til sør, så det er et sikkert yrkesvalg med hensyn til jobbmuligheter. Så om du er interessert i syn, helse og teknologi, er dette studiet absolutt noe for deg.

Frida har selv fått deltidsjobb i en optisk forretning. Elise Dees Krekling, som er programkoordinator for bachelor i optometri forteller at halvparten av optometristudentene får jobb før de er ferdige med bachelorgraden og resten får jobbtilbud innen en måned etter. Så behovet for optikere er stort og jobbmulighetene meget gode. 

For å bli optiker må du være glad i å jobbe med mennesker. Når det gjelder teknologidelen må du kunne foreta synsundersøkelser, slipe briller og selge briller, samt håndtere kontaktlinser. 

– Og så bør du ha en liten interesse for brillemote, smiler Frida. Man skal jo tross alt hjelpe personer med å finne riktige briller som sitter godt.

Studielivet i Kongsberg

Kongsberg er en ganske liten by, men har et veldig godt studentmiljø. Mange flytter hit når de skal begynne å studere, noe som gjør at omtrent ingen av de nye studentene kjenner hverandre fra før, forteller optometristudenten.

Gjennom fadderuken, som er i starten av skoleåret, er det lett å få mange nye venner. Gjennom resten av skoleåret har du muligheten til å være med i mange ulike studentorganisasjoner, eller ta en tur på studentkroa Louis. 

Studielivet er også preget av at man studerer på et forholdsvis lite campus. Man har tilgang til foreleserne og kan banke på døra om man lurer på noe. Dette er noe av det unike ved å studere ved USN. 

Synsklinikk i verdensklasse

På campusen har optometristudentene et eget synssenter med alle instrumenter en optometristudent trenger for å kunne bli en dyktig optiker. Her kan studentene trene på hverandre og på pasientene. Dette gjør at man blir enda bedre rustet til å møte arbeidskravene ute i butikk. 

Frida Fossedal skal bli optiker. Frida på synsklinikken på campus Kongsberg.

Tett på arbeidslivet

Som optikerstudent jobber vi tett med både Norsk Optikerforbund, men også de ulike optiske butikkjedene. Dette gjør at det er gode muligheter for å få en deltidsjobb ved siden av studiet, og de fleste studentene får tilbud om en fast stilling når man går ut av studiet, sier Frida. Hun jobber selv i en optisk forretning under studiene.  

Så om du ønsker å jobbe med mennesker og teknologi og ha en sikker jobb så kan en bachelor i optometri være det rette studievalget for deg. Sjekk det ut!

Jonas Luhr Pettersen undersøker en annen optometristudent

Øyet er så utrolig spennende!

Har du lyst til å jobbe både med mennesker og spennende teknologi? Da kan optiker være noe for deg. Møt to av våre studenter og finn ut hvorfor de valgte optometri.